Schoolvakantie? Vertrek dan vanuit Duitsland

Er tijdens de mei vakantie even tussenuit? Lekker,  maar tegenwoordig ook een duur geintje want iedereen wil dan namelijk wel even alvast genieten van zon, strand en een (koude) zee. Vooral als je schoolgaande kinderen hebt ben je ook nog eens gebonden aan de schoolvakanties.

Nu kun je natuurlijk vertrekken vanaf Schiphol, het is wel één van de duurste vertrek punten voor een vliegvakantie naar de zon tijdens de meivakantie, en niet alleen duur, ook nog eens erg druk.  Rotterdam en Eindhoven zijn goede alternatieven maar ook hier geldt, het is gewoon drukker en drukker is in Nederland ook al snel duurder.

Vertrek vanuit Duitsland en bespaar

In Duitsland gaan de schoolvakanties niet gelijk op met Nederland, dus luchthavens zoals Düsseldorf en Münster-Osnabruck kunnen dan betaalbare alternatieven zijn, Het enige nadeel is dat je een stukje moet rijden. Op zich is dat geen probleem en de luchthavens zijn goed ingespeeld op de Nederlandse gasten. Veel informatie is beschikbaar in het Nederlands en parkeren is net zo makkelijk als op de Nederlandse luchthavens, vaak trouwens ook een stuk voordeliger.

Sterker nog op dit moment is het zoeken naar een vakantie naar Mallorca met zaterdag 22 april, de eerste echte dag van de meivakantie met een vertrek uit Nederland gewoon niet mogelijk. Op dit moment heeft Transavia nog wel wat stoelen vrij maar met een gezin van 2 personen en 2 kinderen betaal je daar op dit moment gewoon 2.136 euro voor. (zaterdag 22-4 tot zaterdag 29-4) Dat is dan nog zonder bagage en accommodatie. Reisaanbieder TUI, heeft voor deze periode gewoon geen reizen meer naar bestellingen zoals Cala d Ór of Alcudia.

Vertrek je echter op dezelfde dag vanaf Münster-Osnabruck en boek je zeven dagen in een appartementhotel in de buurt van Alcudia aan het strand. Dan betaal je voor je gezin slechts € 1.373,- inclusief transfer naar het hotel. Vanaf de luchthaven Düsseldorf betaal je vier tientjes meer.

Dus zoek je nog een lastminute vakantie tijdens de meivakantie? Kijk dan eens bij de buren over de grens. Het scheelt je aanzienlijk en het aanbod is nu nog groot.