Bikiniverbod in Mallorca

Op Mallorca – één van de populairste feesteilanden van Europa – trekt de locale politiek di jaar wat strakker aan de touwtjes en daarmee bedoel ik dus letterlijk de bikinitouwtjes. Want als de gemeenteraad van Palma de Mallorca het voor elkaar krijgt tijdens de volgende gemeenteraadsvergadering is het snel afgelopen met luchtige kleding in de stad.

Wie namelijk met een bijna bloot bovenlichaam door de stad loopt moet rekening houden met een hoge boete.  Vanzelfsprekend geldt dit verbod niet voor de stranden van Palma de Mallorca.

Spuugverbod

Niet alleen bikini’s worden verboden, er wordt ook keihard opgetreden tegen wildplassers, kauwgomspuggers, en het wegwerpen van sigaretten peuken.  Wie betrapt wordt moet rekening houden met hoge boetes tot ruim 400 euro, en dat is best zonde.

Alcohol drinken mocht vorig jaar al niet meer op de Ballerman, vanaf dit jaar is het in de hele stad verboden om alcoholische dranken te nuttigen op de openbare weg.

Balconing

Ik had er nog nooit van gehoord maar het schijnt een trend te zijn onder de jongeren die zich voornamelijk in de party-hotels vol laten lopen.  Balconing is het klimmen langs de buitenkant van het balkon hek. Deze moedige acties lopen helaas te vaak uit op zware ongevallen met dodelijk letsel.  voornamelijk omdat de hotelgasten behoorlijk onder invloed zijn van alcohol. Veel hotels hebben de balkons aangepast of pakken gasten die zich met deze tak van sport (als je het zo mag noemen) bezighouden keihard aan.