Drankverbod in de partystraat van Palma de Mallorca

Vandaag meldde de Telegraaf dat na jaren van onderhandelen eindelijk iets gedaan wordt met het aanhoudende drankgelag rondom de drukte party mijl van hoofdstad van het Iberische eiland  Mallorca.

Het verbod is vrij simpel en zal eigenlijk weinig oplossen, het is vanaf 1 juli namelijk verboden om langs de promenade alcohol te nuttigen tussen 22 uur en 1 uur.  Met dit verbod hopen de wethouders de promenade voor iedereen plezier te houden en te voorkomen dat de partygangers zich al vol laten lopen voordat men echt de nachtclubs gelegen aan deze promenade induiken.  Vanzelfsprekend is de drank daar vele malen duurder dan bij de supermarkt gekochte drank. Het drankverbod op de promenade is een uitbreiding van de drooglegging die al enkele jaren aan de gang is in de stad Palma de Mallorca.

Dubbele agenda

Toch is het opvallend dat het drankverbod alleen geldt op het 500 meter lange stuk van de promenade voor de grootste discotheek/nachtclub van Palma; de Megapark met plek voor meer dan 10.000 bezoekers per nacht.  Bewoners maar ook enkele handhavers denken dat er sprake is van belangenverstrengeling want de discotheek zou door  de vele “indrinkers”  aan de promenade veel inkomsten mislopen. De discotheek en de promenade zijn voornamelijk geliefd onder de Duitse bezoekers van het eiland.

Hoge boetes

Mocht je door de handhavers of politie betrapt worden op dronkenschap of openbaar drinken dan zijn de bekeuringen niet mals, Duitse media spreekt over boetes in de hoogte van € 3.000. Toch is er een mogelijkheid om “veilig”  in te drinken. De stranden van Palma schijnen volgens de ingewijden niet onder de verantwoordelijkheid van de stad te vallen en dus buiten de nieuwe regels te vallen.Plaats een reactie