Dubai als cruise bestemming

Sinds Dubai als toeristische bestemming enorm in populariteit is gegroeid zijn er ook steeds meer aanbieders die cruises in de Emiraten aanbieden. Bijna al deze cruises doen Dubai aan en dat is niet voor niets. De kustlijn van Dubai is er één om nooit te vergeten. Prachtige stranden met op de achtergrond indrukwekkende gebouwen geven de toerist waar voor zijn geld.

De reis

Bij de meeste cruises die je boekt zul je met het vliegtuig naar de Emiraten vertrekken waarna je aan boord van het cruiseschip gaat. Tijdens de cruise wordt er op het schip volop voor vertier gezorgd waardoor je je geen moment hoeft te vervelen. Op verschillende plekken worden er tussenstops gemaakt die de reiziger de kans geven om de omgeving te verkennen. Wanneer je een cruise boekt die Dubai aandoet zijn er een paar bezienswaardigheden die je niet mag overslaan.

Bezienswaardigheden Dubai

Een gebouw dat je niet kunt missen is de Burj Khalifa. Dit gebouw is met 828 meter het hoogste gebouw ter wereld en biedt de mogelijkheid om over de wijde omgeving uit te kijken vanaf een bezoekersplatform. De Burj Khalifa staat vlakbij een andere bezienswaardigheid, Dubai Mall. Dit is het grootste winkelcentrum ter wereld waar je werkelijk alles kunt krijgen. Even een filmpje pakken? Dat kun je in dit winkelcentrum doen in de één van de 22 bioscoopzalen. Je kunt hier ook een bezoekje brengen aan het grootste aquarium ter wereld of een paar rondjes schaatsen op de indoor schaatsbaan.
Ben je een liefhebber van dure auto’s? Neem dan even een drankje op The Walk. Deze boulevard is de plek om te zien en gezien te worden. De meeste Arabieren met een dikke portemonnee houden hier wel van en komen langzaam voorbij cruisen in hun Bentley, Ferrari of Limousine.
In Dubai Museum kom je alles te weten over de geschiedenis van Dubai. Er wordt hier ook aandacht besteed aan recentere projecten, zoals Palm Island.