Een stedentrip naar Barcelona

Ben je een liefhebber van stedentrips? Dan mag Barcelona absoluut niet op je lijstje ontbreken. Barcelona is bij uitstek een schitterende stad om te bezoeken voor een stedentrip of zelfs een langer verblijf. De stad is rijk aan kunst en cultuur en kent daarnaast vele parken, schitterende architectuur en ligt het vlak aan een strand. Ideaal om deze stad nog even te bezoeken en te genieten van de nazomerse zon.

 Geschiedenis

Barcelona is de op één na grootste stad van Spanje en ligt in de autonome regio Catalonië. De stad heeft ruim 1,6 miljoen inwoners en met alle voorsteden erbij, komt het aantal op ruim 5,5 miljoen inwoners. Barcelona heeft een rijke geschiedenis en het is onduidelijk waar de geschiedenis echt is begonnen. In de 19de eeuw vonden er in de stad grote hervormingen plaats. In de begin jaren negentig stond de stad nagenoeg stil door de Spaanse burgeroorlog. De stad werd in 1939 heroverd door Franco, welke in 1975 overleed en de rust terugkeerde in Barcelona. In 1992 was de stad groots in beeld tijdens de Olympische zomerspelen die daar toen plaatsvonden.

Barcelona en La Boqueria

Barcelona bevat natuurlijk geweldige markten waar je leuke spullen kunt kopen en verse producten. Een van de grootste en bekendste markten ter wereld vind je in Barcelona; La Boqueria en niet geheel op een afgelegen plek, maar op de bekende La Rambla.

Een beetje naar achter gelegen, je loopt er de eerste keer zo voorbij, aan de Rambla ligt de Marcat de Sant Josep ook La Boqueria genoemd. De entree op zich is al schitterend te noemen. Een grote gietijzeren overkapping en een soort glas in lood boven de ingang geeft het geheel een schitterende entree. Deze markt bevat een enorm aanbod van groente en fruit, vlees, vis en heerlijke kazen en kruiden. Let wel op! Op de markt kan het krioelen van de mensen en toeristen. Zakkenrollers zijn dan ook altijd actief op dit soort plekken, let dus goed op je eigendommen!

Wanneer je eenmaal door de mensenmassa binnenkomt word je overspoeld door geuren en kleuren. Geuren en kleuren van heerlijk vers fruit en kruiden, maar ook van verse vis en vlees. Zeker wanneer je in het midden van de hal komt wordt de geur voor veel toeristen te veel. In het midden van de hal staat namelijk de visafdeling. Hoewel ze zeggen dat je verse vis niet ruik doe je dat hier wel.

Tijdens je vakantie in Spanje merk je dat de markten anders zijn dan wij gewend zijn in Nederland. Zo moet je er niet van opkijken wanneer je ineens kalfskoppen of hele varkens ziet liggen. De Spanjaarden hebben nu eenmaal een andere eetcultuur dan wij in Nederland. Wat je zeker moet doen wanneer je op La Boqueria bent ik een hapje eten in een van de vele markt restaurantjes. Hier eet je heerlijke tapas. De ingrediënten komen direct vers van de markt. Beter en lekkerder kan dus bijna niet.

Insiders tip van iemand die lang in Barcelona heeft gewoond: Vraag op de markt altijd naar de verse producten. De marktkooplui hebben er een handje van de toeristen af te schepen met minder mooie producten. De goede producten houden ze achter voor de vaste klanten. Vertrouwen op je zintuigen kan natuurlijk ook.

Bezienswaardigheden Barcelona:

Barcelona heeft natuurlijk veel meer te bieden dan alleen de markt. Hieronder even een top 5 van plekken die je gezien moet hebben tijd je stedentrip voordat je in het vliegtuig naar huis zit.

  1. Architectuur van Gaudí
  2. Stadion van Barcelona
  3. Zoo Barcelona
  4. Park Montjuïc

 Vlucht en verblijf Barcelona boeken

In een kleine twee-en een half uur ben je vanuit Amsterdam in Barcelona. Een overnachting is natuurlijk voor iedereen verschillend. De een slaapt liever in een luxe hotel, de ander verblijft op een camping in de omgeving. Bekijk van te voren even wat voor jou het belangrijkste is. Er zijn namelijk genoeg goedkope alternatieven voor je vlucht en hotel.

Wordt Barcelona jouw volgende stedentrip? Wellicht kan het volgende filmpje jou over de streep helpen.

[vimeo id=”66517492″ width=”600″ height=”350″]Plaats een reactie