Fietsen door wereldsteden

In steeds meer wereldsteden kun je de fiets pakken om op een prettige wijze langs de bezienswaardigheden te fietsen. Niks geen benauwde bussen of donkere metro’s maar gewoon puur in de frisse buitenlucht. Doordat je een eigen tempo fiets is mijn ervaring dat je de stad veel beter in je opneemt en al snel de weg weet naar alle leuke attracties en natuurlijk de leukste barretjes en restaurants.

Een van de steden waar ik recentelijk echt heel fijn heb gefietst was Antwerpen. Heel eenvoudig kun je online een fiets huren. Met een handige app voor je iPhone of android toestel kun je de locaties vinden waar de fietsen op je staan te wachten. Dankzij de unieke pincode kun je iedere keer een vrije fiets pakken en zo van plek naar plek fietsen. Het fijne aan het Velo Systeem in Antwerpen is dat deze plekken waar je een fiets kunt stallen overal in de stad waar iets te beleven is zijn te vinden. Voor een paar euro heb je een dagpas en daarna betaal je per rit die langer duurt dan 30 minuten een klein beetje extra.

Dit systeem kom ik als stedentripper in steeds meer leuke steden tegen, in Keulen bijvoorbeeld kun je met je mobiel een fiets huren en in Wenen is een aanmelding via internet genoeg om een fiets te huren volgens het zelfde principe.

Samen met een goede vriend en een kenner van de stad heb ik mij een hele dag uitstekend vermaakt, onze trip begon bij het prachtige station van Antwerpen, ik ben gek op stationsgebouwen vooral als oud met nieuw wordt gecombineerd. De tocht liep verder via diverse bezienswaardigheden in de stad en dankzij het systeem van huurfietsen kun je makkelijk de fiets parkeren bij één van de stallingen die her-en der in de stad zijn te vinden.

Wat in Antwerpen een absolute aanrader is om via de Schelde tunnel naar de andere kant van de stad te fietsen, daar krijg je een prachtig beeld over de stad en kun je langs het stad-strand (waar je trouwens niet mag zwemmen i.v.m. de veiligheid en de stroming) heerlijk wandelen en natuurlijk een heerlijk pintje drinken.

Georganiseerd op een fietstocht door een stad

Fietsen geeft dankzij het tempo een goed beeld van de stad en dankzij diverse tour aanbieders is het fietsen in de stad nog leuker, in een kleine groep met een gids krijg je de echte insider tips te horen. De fiets gidsen zijn vaak locals en weten veel te vertellen zonder te diep in details te duiken, Zelf hoop ik binnenkort een fietstour door Berlijn te doen en hopelijk komt Bang-Kok op het lijstje voor volgend jaar.