Kerstmarkten in Duitsland zijn geopend

Mijn zangkwaliteiten zijn nooit zo goed geweest, dus ga hier niet beginnen met het zinnen van een kerstliedje. Wel ga ik dieper in op de kersmarkten in Duitsland.

Vanaf donderdag 17 november beginnen in veel Duitse steden de kerstmarkten weer, de geur van gebrande amandelen en lekkere Glühwein en lebkuchen komt de komende maand weer uit alle steden op je af.

Wat kun je dit jaar verwachten op de kerstmarkten

In Dortmund opent de kerstmarkt voor de 118de keer, één van de mooiste kerstmarkten in Duitsland blijt dit jaar staan tot 30 december. meer dan 300 stalletjes en 100 optredens zorgen er voor dat je hier niet uitgekeken blijft.

Duizenden lichtjes en adventssfeer in Bonn

In de voormalige hoofdstad Bonn kun je de komende periode genieten van een gezellige adventstemming. De kerstmarkten beginnen trouwens pas op 18 december en de markt blijft staan tot 23 december. De kersmarkt van Bonn is trouwens op Totessonntag (20 november) gesloten.

Op instagram kom ik al foto’s tegen van de één van de mooiste kerstmarkten van Duitsland. De Kerstmarkten in Keulen staan dit jaar hoog bij de favoriete kerstmarkten. Logisch want niet alleen de kerstmarkt bij de Dom is ieder jaar weer om door een ringetje te halen ook de Altstadt heeft een betoverend mooie kerstmarkt.

Düsseldorf is een stad waar de kerstmarkten ieder jaar mogen rekenen op veel Nederlandse bezoekers. Wie slim is begint in de Altstadt aan de Rijnkade en kan zo alle kerstmarkten af. De Hippe kerstmarkt op de Shadowplatz is uniek in zijn soort. “s avonds is het reuzenrad op de burgplatz een belevenis, de 42 gondels zijn geheel gesloten en voorzien van panorama glas en natuurlijk verwarmd tijdens deze koude periode.