Mallorca een fijne vakantie bestemming

Mallorca ligt op nog geen vier uur vliegen van Nederland en is daarmee een ideale vakantie bestemming voor een extra lang weekend of gewoon een paar weken vakantie.

Ontdek bijvoorbeeld de prachtige binnenstad van Palma de Mallorca eens. De binnenstad staat al sinds de 13de eeuw in de geschiedenisboeken en kent een lange geschiedenis dat zie je direct terug aan alle prachtige bouwwerken zoals de gotische Cathedral de Seu en andere historische bezienswaardigheden. Naast deze bezienswaardigheden in Palma stad, zijn er ook nog verschillende galeries en musea te bezoeken. Natuurlijk maak je een dagje Palma de Mallorca pas echt af met een etentje in een authentiek Tapas restaurant.

Stranden in overvloed

Mallorca strand tipsDe Oostkust van Mallorca is befaamd  (en ook berucht) vanwege haar prachtige stranden. Heerlijke zandstranden met een prachtige zee welke een duik meer dan waard is. Een grootdeel van de Oostkust is helaas redelijk verpest door grote resorts zoals het beruchte El Arenal waarbij de doelgroep voornamelijk gericht is op feesten, drinken en jong publiek.  Zoek je liever de rust op dan zijn de stranden in de omgeving van Cala Ratjada perfect.

Heerlijke accommodaties

overnachten kan op Mallorca perfect, van eenvoudige 2 sterren hotels tot luxe 5 sterren resorts. Van kindvriendelijke accommodaties tot speciale adult only hotels waarbij kinderen onder de 18 jaar niet zijn toegestaan. Zoek je liever echt de rust op? Boek dan een vakantie in een Finca, het aanbod van deze luxe vakantiewoningen stijgt ieder jaar weer.  Het grootste voordeel is dat er voor ieder budget wel een accommodatie is te vinden op Mallorca.

Beste Reisseizoen voor Mallorca

Mallorca kun je indelen in drie seizoenen:
Het hoofdseizoen: ligt tussen begin Juni tot eind Augustus, de dagen zijn dan lang, de avondtemperatuur zeer aangenaam. Nadeel is wel dat het eiland dan overvol is, de hotelprijzen zijn dan beduidend hoger en de wachttijden bij sommige bezienswaardigheden kan flink oplopen.

Tussenseizoen: Tussen pasen en eind mei  en september + oktober- De meeste hotels, resorts en restaurants  starten ieder jaar rond de paasvakantie.  De temperaturen in de avond zijn koel wat natuurlijk een positief effect heeft op je nachtrust.  Half september begint op mallorca de wijnoogst. een leuke belevenis

Naseizoen: November tot pasen – een groot deel van de hotels is gedurende deze periode gesloten voor onderhoud of gewoon omdat het te rustig is. overdag liggen de temperaturen beduidend lager dan in de zomermaanden en de avonden zijn eerder fris te noemen.