Shoppen in Keulen

Ik ben een shoppaholic volgens mijn vriend, ik kan geen etalage voorbijgaan zonder te kijken (tenzij er televisies en dat soort dingen staan, die boeien mij niet zo heel erg)  Tijdens de decembermaanden bracht ik dan ook een paar dagen door in Keulen samen met een vriendin met de zelfde passie. Shop till you drop!

Leuk aanbod van Winkels in Keulen

Het assortiment van winkels in Keulen is deels gelijk aan dat van een Nederlandse stad van formaat, een paar vestigingen van H&M, een Primark, en natuurlijk een C&A. Modewinkels die je dus eigenlijk al kent. Toch  duik ik altijd even naar binnen. Opvallend in Keulen was dat de C&A bijvoorbeeld een hele mooie collectie feestmode en galakleding had te bieden. Iets wat ik in Nederland eigenlijk nog niet heb gezien in dit modewarenhuis. Een verkoopster gaf aan dat dit niet alleen voor de feestdagen in de winkels hing, maar eigenlijk het hele jaar.

Een andere winkelketen die we in Nederland in een aantal steden hebben is de Peek & Cloppenburg. echter zijn de Duitse vestigingen echt mega, hier vergeet ik als modebewuste shopper echt de tijd. Service schrijf je hier trouwens met hoofdletters. Al mijn aankopen werden door vriendelijke verkoopsters direct naar de centrale kassa gebracht. zodat ik met lege handen kon door winkelen, hoe handig is dat!

Voor leuke boetieks kun je terecht in de vele zijstraatjes van de Hohe Straße, echt hele leuke feestjurkjes en unieke designer kleding is hier absoluut te vinden. Helaas was mijn shopping budget al besteed bij de Peek dus moest ik mij echt inhouden om niet toe te slaan.

Lekker eten en koffie drinken

Naast lekker winkelen kun ook heerlijk eten in Keulen, voor een lunch landde wij bij de Franse lunchroom Epi in het Rewe gebouw (in de Opernpassage), eerlijk is eerlijk ik heb zelden zo’n lekkere croissant gegeten als daar. De Franse roomboter was absoluut niet nodig, het croissantje smolt echt op je tong zo heerlijk zacht.

Tussendoor zin in een lekkere koffie, vergeet Starbucks en kies voor het lokale Woyton, geen Amerikaanse toestanden gewoon een heerlijke cappuccino  en een leuk interieur.

Hotel in de stad

Wat handig is bij het winkelen in Keulen is een hotel in de stad, hier kies ik echt bewust voor, want tijdens ons winkeltripje naar Keulen ben ik ongeveer vier keer terug gelopen om alle aankomen terug te brengen naar de hotelkamer, klinkt misschien wat omslachtig maar ik winkel liever met lege handen.  Wij sliepen deze keer in het Pullman hotel, maar in het centrum zijn nog veel meer leuke hotels te vinden en wie een beetje goed kan vergelijken kan veel geld besparen wat je vervolgens weer tijdens je shoppingtrip kunt uitgeven.

Keulen is dus een heerlijke winkelstad, en ik kom zeker nog terug want er is ook nog eens genoeg te zien. Volgende keer mag vriendje trouwens ook mee, dan kunnen we samen romantisch een vrij plekje zoeken voor een liefdesslotje aan de Hohenzollernbrucke.