Wacht met reis naar Bonaire of Curaçao

De coronapandemie heeft ervoor gezorgd dat het aantal reisbestemmingen waar we de komende tijd naartoe kunnen reizen zeer beperkt is. Nu gisteren Griekenland en Zweden ‘op oranje’ zijn gegaan, kun je eigenlijk alleen nog maar naar de Caribische Eilanden,  Bonaire en Curaçao reizen zonder bij terugkomst in quarantaine te kunnen. O ja… en de ministaat San Marino. Maar daar kun je alleen maar naartoe door code-oranjegebieden. Zelfs met het vliegtuig, want dan moet je via Italië vliegen.

Tropisch weer

Laten we het er dus maar op houden dat je de komende tijd alleen maar naar Bonaire of Curaçao op vakantie kunt gaan. Dat is bepaald geen straf. Het tropische klimaat zorgt ervoor dat het gegarandeerd warm is op beide eilanden. Denk aan middagtemperaturen die ergens tussen de 28 en 32 graden uitkomen. Hoewel er deze maand in Nederland wat warmterecords voor november gesneuveld zijn, is het hier bepaald geen strand weer. Op de Caribische stranden is het veel beter vertoeven. Zeker in combinatie met een verkoelende Amstel Bright en lekkere wat hapjes in één van de beachclubs.

Beter even wachten

Wie een vakantie naar Curaçao of Bonaire wil boeken die kan misschien beter even wachten. Niet met de boeking zelf, maar wel met de vertrekdatum.

Wie de beste reistijd voor Bonaire bekijkt, die zal zien dat de laatste drie maanden van het kalenderjaar wat minder zijn dan de andere maanden van het jaar.

Hetzelfde geldt eigenlijk voor het buureiland Curaçao. Een blik op de klimaatstatistieken van Curaçao vertelt ons dat er in oktober, november en december meer kans is op regen dan tijdens de andere maanden. Er bestaat zelfs een kans op een tropische storm. Vanaf begin januari zie je een zeer duidelijke weersverbetering voor beide eilanden. Wil je het optimale uit je vakantie naar Bonaire of Curaçao, dan wacht je het beste twee maanden met je vertrek die kant op!