De grootste foodcourt van Europa

Heb je wel eens van een foodcourt gehoord? Het is een fenomeen wat is overgenomen vanuit Amerika. Een foodcourt is te vergelijken met een groot overdekt plein met daaromheen allerlei verschillende restaurants. Gezamenlijk delen de restaurants het plein, de tafeltjes en de stoeltjes. De restaurants zelf hebben dus geen zit- of eetgelegenheid. De restaurants aan het plein zijn zeer verschillend zodat iedereen in een groep zijn eigen keuze kan maken. Omdat bij een foodcourt de gezamenlijke ruimte wordt gedeeld zijn de prijzen van de maaltijden vaak wat lager. Het werkt namelijk op basis van het afhaal principe. Er is op een foodcourt geen bediening.

Wat zijn foodcourts?

Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen zijn het dus meerdere restaurants aan een plein of in een grote hal. Je hebt vaak veel keuze in de gerechten. Van Aziatisch tot Mexicaans en van vis tot vegan. Vaak treft je er ook wel een bekende fastfood aanbieder aan. Zoals McDonalds of Burger King.

Onbewust kom je vaker op een foodcourt dan je denkt. Veel van de stations in Nederland en de luchthaven Schiphol hebben de basis van een foodcourt. De tientallen restaurants bieden namelijk diverse gerechten aan.

Waar is de grootste foodcourt van Europa?

In Oberhausen in het winkelcentrum Centro vind je de Coca-Cola Oase, dit is de grootste foodcourt van Europa. Bijna 50 verschillende restaurants kun je bezoeken op dit centrale plein in het grootste winkelcentrum van Europa. Want shoppen maakt tenslotte ook hongerig. Op het grootste plein is plek voor meer dan 2000 bezoekers. Die kunnen genieten van: de lekkere burgers van the Five Guys, de beste Döner kebab en alsof dat nog niet genoeg is zijn er ook nog waffels, ijs, noodles, nederlandse patatten en we kunnen nog wel even doorgaan met het benoemen van de mogelijkheden.

Probeer je bezoek aan de Coca-Cola Oase wel goed te plannen, rond lunchtijd is het hier erg druk en de kans op een vrij tafeltje erg klein. Wie liever wat luxer wil eten en graag bediend wilt worden, wijkt uit naar de Promenade van dit winkelcentrum. Daar vind je namelijk echte restaurants.

De Foodcourt bij Centro is alleen tijdens de openingstijden van het winkelcentrum geopend en op zondag gesloten tenzij er een koopzondag is in Centro Oberhausen.