Shoptips voor Centro Oberhausen 2022

Deze zomer een dagje vrij en zin om te gaan shoppen? reis dan deze zomervakantie naar Centro Oberhausen. Centro is één van de grootste overdekte winkelcentra’s in Europa en wil je alles in één dag zien dan moet je vroeg opstaan en wordt het een lange dag.

Het grote voordeel van Centro in Oberhausen is de ligging, direct aan de autobaan en de duizenden gratis parkeerplaatsen direct voor de deur in één van de parkeergarages. Een andere bijzondere plek in Centro is de grootste foodcourt van Europa. Je reist culinair over de hele wereld. Of het nu een burger is van The Five Guys, een hartige braadwurst of een lekkere spicy Curry. Er is keuze genoeg. Op het grote centrale plein zijn genoeg tafeltjes om even te genieten van al het lekkers op je bord.

Centro oberhausen

Shop till you drop

Alle bekende modelabels hebben wel een winkel in het grootste europese winkelcentrum Enkele ketens die we in Nederland niet kennen tref je ook aan. Ik heb je ze voor je benoemd in een kleine top 5.

1. Hollister & Co

Het kleine broertje of zusje van Abercrombie & Fitch. De winkel is net als de kleding 100% beach feeling. Je waant je direct in zo’n typisch huis wat je ziet aan de Californische kust. Hollister richt zich op een jong publiek met een beachvibe. Echt wat voor de jeugd, maar ook voor casual kleding zoals polo’s en jeans kun je hier goed terecht. Trouwens er is in Centro Oberhausen ook een vestiging van Abercrombie & Fitch.

2. de DM

De beste drogisterij van Duitsland, hier hebben ze alles wat je maar nodig hebt voor je uiterlijk. Make-up, shampoo, haarverf, noem het maar op. Niet alleen van de bekende merken, maar ook het eigen merk wordt in Duitsland vaak goed beoordeeld. De prijzen liggen soms wel 50% lager dan bij de Etos of de Kruidvat, dus heb je nog wat nodig kijk dan zeker even bij de DM.

3. Gilly Hicks

Een nieuwe mode label waar we nog veel van gaan horen is Gilly Hicks, deze winkel is net geopend en ook onderdeel van Hollister. Het merk richt zich vooral op sportkleding en comfy kleding voor een casual friday of een dagje home-office. De prijzen zijn prettig voor de portemonnee en de kwaliteit is goed.

4. Blue Tomato

De van origine Oostenrijkse kledingwinkel Blue Tomato richt zich op op alles wat te maken heeft met skaten, snowboarden en streetwear. Een grote collectie kleding en schoenen van merken zoals Burton, Vans, en Thrasher.

5. Lululemon

Het hippe Canadese sportkleding merk lululemon heeft ook een plek gevonden in Centro Oberhausen. Ik ben gek op functionele sportkleding en hier slaag ik altijd. Ik ben dan ook blij dat er nu een filiaal is de buurt is. De kleding is perfect voor een Yoga sessie of om te fitnessen. Bekijk het gewoon eens. Ik ben in ieder geval tevreden.

Na het shoppen lekker eten?

Ik beschreef de foodcourt al bij Centro Oberhausen, maar er meer. Aan de buitenzijde van het winkelcentrum kun je ook terecht bij tientallen leuke restaurants. Deze zijn wat minder gericht op fastfood en je kunt hier echt terecht voor een typische Duitse maaltijd, Mexicaans, of zelfs sushi. De boulevard waaraan deze restaurants zich bevinden is trouwens ook ieder jaar de plek voor de grootste kerstmarkt in de regio.

Centro Oberhausen bereikbaar zonder milieuvignet

Voor alle Duitse binnensteden heb je tegenwoordig een milieu vignet nodig. Centro Oberhausen ligt handig buiten het centrum van Oberhausen en heeft een eigen afrit van de autobaan. Je kunt er dus zonder een milieuvignet voor Duitsland komen. Vanaf Utrecht is Centro trouwens ongeveer 1,5 uur rijden. Vlak bij het winkelcentrum kun je trouwens ook nog eens voordelig tanken. De brandstofprijzen in Duitsland zijn deze zomer ongeveer 30 cent lager dan in Nederland.