Barbecue op vakantie?

De kans dat we deze zomer nog op vakantie mogen wordt met de dag kleiner. Het virus kent geen grenzen en is ondertussen overal aanwezig. Behalve op Mallorca dan waar afgelopen week vanuit Duitsland een kleine 500  vliegtuigen naar toe zijn vertrokken.

Aangezien ik graag eten van de grillplaat eet heb ik dit jaar voorgenomen om mijn vakantiegeld uit te geven aan een elektrische barbecue. Dan kan ik theoretisch iedere dag genieten van een lekker stukje gegrild vlees of vis.  Ik ben namelijk verzot op een zalmmoot van de grill alleen als ik dat thuis ik de keuken maak mis ik toch de typische grillsmaak zonder mijn keuken blauw te zetten.

Veel restaurants in het buitenland gebruiken ook steeds vaker een elektrische grill of een elektrische barbecue. Ideaal om snel zonder te veel gedoe even je vleesje of vis te grillen.

Een elektrische barbecue is makkelijk in onderhoud en je hebt geen kolen of vuur nodig om te grillen. Het schoonmaken is erg gemakkelijk en de barbecues op elektriciteit zijn een stuk compacter. Je zou een elektrische BBQ zelf mee kunnen nemen in de caravan.

Hoe kies een goede elektrische Barbecue uit?

Volgens de experts van Grillplaat.com kun je deze het beste uitzoeken op basis van je gebruik en de ruimte die je hebt. Verder is natuurlijk de prijs doorslaggevend. Bij de bekende merken zoals Tefal en Weber lopen de prijzen al snel flink op.  Omdat barbecuen momenteel erg populair is omdat de restaurants gesloten zijn is de vraag naar dit soort apparaten erg groot en dat heeft helaas ook invloed op de prijs.   Bij de bovengenoemde website kun je een handig overzicht vinden met de voor- en nadelen en natuurlijk een handige top 10 met de beste elektrische barbecues van 2021.

Ik wens je alvast eet smakelijk, ik heb in ieder geval trek gekregen na het schrijven van dit artikel.