Bellen en internetten op vakantie

De vakantie staat weer voor de deur en dan willen vakantiegangers met hun smartphone, tablet of laptop de grens over. Wij willen graag waarschuwen van het gebruik van internet op vakantie zodat bewuster wordt omgegaan met sms-en en mobiel internetten op vakantie. Wat is de beste manier om toch bereikbaar te blijven maar daar niet te veel voor te betalen?

Roaming kan voor torenhoge rekeningen zorgen

Wij raden af gewoon je achteloos gebruik te maken van je Nederlands abonnement. Door dit wel te doen kan dit leiden door torenhoge rekeningen voor mobiel gebruik in het buitenland, ook wel ‘roaming’ genoemd. Dit is geen leuke verrassing bij thuiskomst, Sim only en prepaid aanbieder Simyo wil graag de volgende tips met jullie delen.

[checklist]

  • Zoek Wifi-spots op
    Als je weet dat je op vakantie regelmatig op internet zit bekijk dan vooraf of er mogelijkheden zijn op de camping of het hotel voor WiFi. Tijdens de vakantie ga je waarschijnlijk geregeld wat drinken op een terras of wat eten in een restaurant, hier wordt ook vaak gratis WiFi aangeboden. In winkelcentra of bij McDonalds zijn open verbindingen. Let op bij dit soort verbindingen is het onverstandig bankzaken te regelen.
  • Koop een prepaid kaart simkaart in het buitenland
    Vakantiegangers die meerdere weken in het buitenland zitten kunnen overwegen om een prepaid kaart van dat land te kopen. Voor de langere duur kan dit een enorme besparing zijn tegenover bellen en mobiel internetten via de dataverbinding ‘thuis’.
  • Applicaties niet op achtergrond
    Door de applicaties/programma’s niet meer of minder op de achtergrond te laten synchroniseren zal het dataverbruik inkrimpen. Facebook, WhatsApp, Twitter of bijvoorbeeld e-mail kunnen ongemerkt enorm veel data downloaden. Meer tips Wilt u bewust en goedkoop bellen, sms-en en mobiel internetten in het buitenland? Bekijk hier het gehele artikel met een aantal nuttige tips om je dataverbruik te beperken.

[/checklist]