Zoek je een goede koffer?

Plan je binnenkort een reis? Dan is het zeker de moeite waard om uit te kijken naar stevige koffer die niet alleen een trouwe reisgenoot is, maar ook je kleding en souvenirs goed kan beschermen.

De keuze en de verscheidenheid aan koffers is enorm en het is moeilijk om ze allemaal bij te houden. Daarom dit overzicht met handige informatie over een goede reiskoffer voor je volgende vakantie of stedentrip.

Wat is een harde koffer?

De naam zegt het al, want de hard-shell koffer wordt gekenmerkt door zijn harde en dus zeer resistente frame. Het materiaal dat voor de koffers op wieltjes wordt gebruikt, is vaak plastic of licht metaal zoals aluminium. De binnenkant van de koffer is meestal bekleed met dunne stof en biedt aan elke kant ruimte voor kleding, schoenen, cosmetica en andere gebruiksvoorwerpen die je in de koffer wilt stoppen.

Waar de koffer geschikt voor is

Hardschalen koffers zijn niet alleen geschikt voor vakanties, maar ook voor zakenreizen. De stevige trolleys zijn bijzonder geschikt voor vliegreizen. De koffers zijn niet zo breekbaar en zijn beter bestand tegen schokken dan conventionele modellen. Delicatere voorwerpen zijn ook beter bestand tegen ruw transport en breken niet zo gemakkelijk. Bovendien maken koffers met harde schaal indruk door hun aangenaam comfort. Ondanks het harde omhulsel zijn ze heel licht van gewicht. Dankzij de twee tot vier wielen kan de koffer comfortabel worden getrokken of geduwd.

Hoe vindt u de juiste koffer met harde schaal?

Omdat er zoveel modellen zijn, kan de zoektocht naar een geschikte trolley al snel overweldigend zijn. Belangrijk bij de aankoop van een goede koffer zijn de volgende kenmerken

TSA comform slot

Met een TSA slot kun je naar Verenigde Staten met een TSA sleutel kan men bij een koffercontrole je koffer openen zonder deze open te breken. Wel zo handig. Behalve controle medewerkers heeft niemand anders een TSA sleutel.

Aantal wieltjes

Het aantal wieltjes is belangrijk voor het comfort, bij twee wieltjes moet je de koffer vaak toch een stukje optillen. Bij een harde koffer met vier wieltjes kun je deze vaak vooruit duwen. Als de wieltjes ook nog 360 graden kunnen draaien heb je de perfecte koffer te pakken.

Opvallend of niet?

Kies je voor flitsende kleuren dan is de kans groot dat je je koffer snel herkent op de bagageband van het vliegveld. De meeste koffers zijn namelijk zwart of grijs. Een opvallende koffer is ook sneller terug gevonden in het geval van vermissing van je bagage.

Veel handige vakjes aan de binnenzijde

Ik geef voorkeur aan een koffer met veel zakjes en vakjes. Daarin kan ik dan ondergoed en bijvoorbeeld sokken stoppen. Verder gebruik ik voor het pakken van een koffer altijd zogenaamde pack-cubes. Dit zijn handige kleine tasjes met een bovenkant van gaas zodat ik direct kan zien wat er in zit.