Handige gadgets voor op reis

Soms kom je van die dingen tegen die je gewoon moet hebben, omdat ze handig (kunnen) zijn of gewoon omdat het net dat ene onmisbare dingetje is om een reis aangenamer te maken. We hebben er een top 10 van gemaakt.

1. Je eigen kussen

gabbag-zelfopblazend-reiskussenPff, ken je dat heb je net een paar uur in een vliegtuig gezetten, je hele lichaam verkrampt, wordt je op het vliegveld opgehaald door een transferbus van het hotel, blijkt dat je nog anderhalf uur onderweg bent. Dan is deze Gab-Bag echt iets voor jou, dit handige kussentje is lekker zacht en blaast zich zelf op (ik hoor je al denken, daar kun je een hele flauwe grap over maken)  Het kussentje komt in allerlei hippe kleuren en is te koop bij de gadget website van Fonq.nl Natuurlijk komt dit kussen ook van pas als je hotel kussen van dubieuze  aard is.

2. je eigen koffie

bialetti-moka-express-percolator-3-kopsKoffie daar wordt ik pas echt wakker van, en helaas is de koffiecultuur nog niet overal doorgedrongen, en moet je het vaak doen met vieze oploskoffie of iets wat koffie lijkt maar de smaak heeft van een vieze sloot die achter het hotel langs loopt. Dus ga ik niet meer op reis zonder mijn Bialetti Mokka Express, deze mini percolator maakt in enkele minuten een heerlijk bakkie zoals ik mijn koffie graag drink. Wel handig, je hebt er een kookplaatje voor nodig. Deze meeste appartementen hebben wel een klein keukentje. Ook deze levensreder (of ochtendhumeurkiller) koop je bij Fonq.nl

3. Muggen ik haat ze

careplusEn ik ben volgens mij niet alleen, tenzij je een entomoloog bent, daarom standaard in mijn reisbagage een flesje muggenspray. Niet van die laffe citroen rommel die alleen werkt bij een ander maar ” the real stuff”  van care plus met 40% deet. Elke mug die nu in de buurt komt moet gelijk niet meer van mij hebben.

 

4. Eigen waslijn

147ZA60008_0101_01Ken je dat gevoel, kom je lekker van het strand kun je nergens je natte handdoek en bikini/zwembroek kwijt, de badkamer heeft geen haakjes, het tapijt van je hotel kamer wil je niet nat laten druppen en als het van het balkon valt ligt er 10 verdiepingen lager op de doorgaande weg. Daarom deze simpele waslijn welke zonder wasknijpers werkt en ook nog eens in een handig zakje zit.

5. Bah vieze voeten

slippersNoem mij een freak, maar ik vertrouw geen enkele schoonmaker of schoonmaakster, in die 5 minuten die men tegenwoordig krijgt om een hotelkamer te poetsen en de bedden op te maken blijft er geen tijd over om een badkamer goed te poetsen. Dus een paradijs voor bacteriën en schimmels. Daarom dus altijd slippertjes aan tijdens het douchen., bij de hema nog geen € 2,50 dat is goedkoper dan een flesje anti-voetschimmel medicijn.