9 handige tips voor een cruise

Wat doe je niet aanboord van een cruiseschip

Dat cruisen over de oceanen razend populair is is geen geheim meer, dankzij de grotere schepen, lagere prijzen en mooie routes gaan steeds meer mensen op pad met een cruise.

Maar er zijn ook een paar ongeschreven regeltjes waar je rekening mee moet houden bij een cruise. Wij spraken met een cruise-expert om haar tips en wetenswaardigheden

1. Niet in een reddingsboot zonnen

Het klinkt verleidelijk, het zonnedek ligt vol, en een beetje privacy kan natuurlijk geen kwaad. Maar ga onder geen enkele voorwaarden in één van de reddingsboten liggen. gegarandeerd dat je de rest van het vakantie op het strand ligt. want bij de volgende haven mag je het schip verlaten.

2. Spring niet in de zee

Cruise 9 handige tipsDe hele dag zie je een prachtige zee en dat nodigt uit om een duik te nemen. Kies echt voor het zwembad. een schip draait niet voor je om en een bootje nasturen. echt niet. Je zoekt het maar uit. Mocht je te laat komen probeer dan ook niet aan boord te springen. Dat lukt alleen in Hollywood films.

3. Draag geen witte kleding

De maritime look wit met blauw past natuurlijk uitstekend bij een cruise, maar kies toch echt voor iets anders. donkere kleuren of iets met een leuk motiefje. De reden is simpeler dan gedacht. Een cruiseship vaart op stookolie, en stoot dus behoorlijk wat rook en roetdeeltjes uit. (de meeste cruiseschepen hebben geen roetfilter) deze kleine deeltjes dwarellen op je neer. en binnen de kortste keren heb je een mooi wit shirtje met zwarte spikkels aan.

4. Pak niet alles in

Voor de laatste dag pak je ’s avonds je koffer in, deze worden dan ’s nachts door de crew opgehaald en klaar gezet bij het verlaten van het schip. zorg er echter wel voor dat je de kleding voor de volgende dag niet inpakt. Er zijn altijd weer passagiers die alles inpakken en vervolgens heel charmant in een Pyama op de kade staan te wachten op de koffers.

5. Geef de crew de verdiende privacy

De crew blijft soms wel drie maanden aanboord, delen vaak een kleine kamer met elkaar en hebben aanboord weinig tot geen privacy. Als je daar als passagier ook nog eens tussenkomt dan kan een crewlid wel eens uit zijn slof schieten. Gun de crew dus wat privacy en ga niet nieuwsgierig doen en stiekem de crew verdieping opzoeken.

6. Handdoek op je balkonhek hangen.

Echt een beginnersfout, de balkonleuning lijkt een ideale plek om je handdoek te drogen. echter in de praktijk is het niet zo verstandig, de wind krijgt al snel grip op je handdoek en weg is de handdoek. (ook daar draait een cruiseschip niet voor om)

7. Ga niet op de reling zitten.

Doet het goed op je instagram of facebook een titanic Selfie. Maar blijf liever met beide voeten op het dek staan. Je bent echt niet de eerste passagier die zijn balans verliest en overboord klettert.

8. Verlies je boordkaart niet uit het zicht.

De kaart die je krijgt bij het boarden is tijdens het verblijf aanboord je ID-kaart. het is tegelijkertijd ook je sleutel voor je cabin en last but not least bij de meeste cruiseschepen betaal je er ook je drankjes en snacks aan boord mee.

9. Slaap niet uit!

Cruise 9 handige tipsOef! dat had je niet verwacht, een cruise is absoluut geen uitslaap cruise, de meeste cruises komen vroeg in de ochtend aan in de haven van bestemming en dat is vaak ook één van de mooiste momenten van een cruise, de haven tijdens de zonsopkomst. Daarbij verspil je ook kostbare tijd om een havenstad te ontdekken, vaak blijft een cruiseschip maar 10 uur liggen in een haven.