Koud in het vliegtuig? Vermijd deze zitplekken

Ben je net als ik iemand die het ook altijd koud heeft in een vliegtuig? Dan heb ik een paar handige tips voor je volgende boeking.

De temperatuur in een vliegtuig wordt centraal geregeld door de pruser (dat is de opper steward(ess)) de meeste kleinere toestellen hebben geen zones. Het is koud of het is warm. Maar de plek in een vliegtuig maakt ook veel uit. Tussen rij 7 en rij 15 is volgens een bevriende stewardess de koudste plek in een vliegtuig. Verder zijn de plekken bij de deuren te vermijden en als je echt een koukleum bent vraag je ook om een zitplek aan het gangpad. Vermijd dan de zitplekken aan het raam.

Neem een extra trui mee

Neem gewoon een extra trui mee, scheelt niet alleen ruimte in je (hand)bagage, maar is gewoon handig als het echt te koud wordt. Je kunt bij de meeste airlines (behalve de budget maatschappijen) ook vragen om een deken. Verder raad ik aan om altijd schoenen te dragen met sokken. Deze isoleren je voeten. De vloer van een vliegtuig is maar een heel dun laagje aluminium. Daaronder liggen de koffers. Ondanks dat je bestemming misschien aan de Middellandse Zee ligt of nog verder zuidelijk, op een plek waar de zon altijd schijnt. Vlieg nooit op je slippertjes of je hippe sandalen.