Voordelig internet in het buitenland?

Tegenwoordig kun je eigenlijk niet meer zonder, internet hoort gewoon bij de “way of life”  die we tegenwoordig hebben. je contacten bijhouden op facebook, een vakantiefotootje delen via twitter, en je banksaldo controleren gaat tegenwoordig alleen nog maar online.  Normaal gesproken ging dat altijd lekker op de bundel van mijn mobiele telefoon. Echter tikt dat als je ruim 100 dagen per jaar op reis bent lekker aan. Verder heb ik tegenwoordig niet alleen een laptop bij mij maar ook een iPad, een iPhone en als ik samen met een vriendje of vriendin op reis ga is het delen van internet eigenlijk best wel slim om te besparen op je vakantiebudget. Niet alleen geschikt voor je mobiel maar ook om te besparen op de hoge internetkosten in een hotel, en wat ik zelf als zeer prettig heb ervaren is dat een gemiddeld 3G netwerk sneller is dan dat van een duur 5 sterren hotel.

Alcatel Mifi

Dit handige apparaatje heb ik vorig jaar gekocht, voor elke vakantie bestemming in Europa heb ik ondertussen een pre-paid internet kaartje.  Deze simkaartjes koop je vaak voor nog geen € 10,- bij een telefoonwinkel of een elektronica zaak.  Vaak al met de nodige Gigabytes “gratis tegoed”   Het voordeel van dit kastje is dat je met al je devices kunt inloggen via de wifi verbinding, ik bespaar jullie de technische praat maar dat het verdomd handig is merk ik elke keer weer.

Het apparaatje is met  € 80,- niet super goedkoop maar ondertussen heeft het witte wondertje mij al ettelijke honderden euro’s bespaard aan roamingkosten.  Let er wel op dat je het apparaatje simlock vrij koopt.

Het apparaatje is onder andere te koop bij de Mobiel internetshop van Coolblue

[checklist]

  • Altijd goedkoper dan internet via je normale abonnement
  • Informeer bij de locals wat het beste netwerk is (ren dus niet de eerste de beste winkel van het netwerk in, want dat is altijd het beste.
  • Schrijf je pincodes en pukcodes op en bewaar de simkaartjes op een veilige plek
  • zorg dat de accu altijd vol is, voor het geval dat….

[/checklist]Plaats een reactie