Wat te doen in Amsterdam als het regent?

Het Nederlandse klimaat blinkt uit in haar onverwachte regenbuien. Vertrek je ’s ochtends nog in de stralende zon naar onze hoofdstad kan het een paar uur later plenzen als nooit tevoren.  Het kan dus geen kwaad om een slecht weer programma achter de hand te houden bij een dagtrip of stedentrip naar Amsterdam.

Naast de vele buitenactiviteiten biedt Amsterdam gelukkig ook veel activiteiten en bezienswaardigheden die je binnen en dus droog kunt doen. We hebben een paar leuke activiteiten op een rijtje gezet.

Amsterdam Dungeon

Aan het Rokin op slechts 10 minuten lopen vanaf Amsterdam CS vindt je een geheime kelder. De Amsterdam Dungeon, Hier gebeuren zaken die het daglicht niet kunnen verdragen. Natuurlijk wil jij dat wel eventjes zien wat er daar diep onder de Amsterdamse straten gebeurt.  De Amsterdam Dungeon voert dagelijks 11 shows op met titels als ‘Moord op de Zeedijk’ waarin je 250 jaar terug in de tijd gaat.   De ‘Martelkamer’  laat zien hoe genadeloos het er vroeger aan toe ging in één van de vele kerkers die Amsterdam kende.  Zo zijn er nog diverse shows en alleen zorgen voor de nodige adrenaline. De Shows in De Amsterdam Dungeon zijn niet voor iedereen geschikt. Kijk op de website voor meer informatie.

Amsterdam Dungeon
Rokin 78
website: www.dungeons.com
Toegangsprijs:  (vooraf op internet boeken is goedkoper)

Heineken Experience

Absoluut geen mannen ding, ik vond het super interessant om te zien hoe het gerstenat wordt gemaakt. Eerst loop je door de oude brouwerij en krijg je uitleg over het brouw proces. Na de wandeling langs ketels, buizen en machines kom je in een soort van 5D bioscoop. Daar wordt het brouw proces nog een keertje uitgelegd maar dan verander jij dankzij de moderne technieken in een druppel bier. Geur, geluid en visuele effecten zorgen ervoor dat het erg realistisch is. Natuurlijk sluit je de rondleiding af met een proeverij.

Heineken Experience
Stadhouderskade 78
website: www.heineken.com/
Toegangsprijs: € 18,-  (vooraf boeken op internet € 16,-)

Nemo

Ideaal voor een slechtweer dag, bij Nemo ontdek je op speelse wijze hoe wetenschap werkt. zo leer je hoe je met natuurkrachten kunt bouwen of hoe je water kunt schoonmaken. de ingenieuze ballenfabriek maakt van iedereen een logistiek expert. Bouw je eigen waterkracht centrale in het waterkrachtcentrum, of ontdek waarom je leven zo veranderd in de pubertijd.

Science center NEMO
Oosterdok 2
Website: www.e-nemo.nl
Toegangsprijs: € 15,-