Creatief met hotelnamen

Soms heb je van die momenten wat is dit nu weer voor een ondoordachte actie.  Deze keer had ik dat in Zaandam. Ik had tijdens het pinkster weekend een hotel nodig in Amsterdam. Alleen Pinksteren = half Europa vrij = geen hotelkamers meer.

Dus een beetje verder gezocht op booking.com wat stiekem toch wel een hele handige website is. en voor 120 euro per nacht kwam ik uit in Zaandam. Met de trein (8 x per uur) ben je binnen 15 minuten op het centraal station dus geen probleem.

Welk hotel heb ik nu eigenlijk geboekt?

Beetje afgaande op de plaatjes van booking  dacht ik toch echt dat ik een hotel had geboekt in de vorm van een Zaans huisje….  Daar hebben ze er dus drie van in Zaandam. Oké, dan de naam. Iets met Zaan…. hmmm daar hebben ze er ook drie van.  Volgens mij ligt het hotel dicht bij het station…. oké dat doen ze dus ook alle drie.   Totale verwarring dus.

Je hebt dus Zaan in – Best Western

zaan inn

Een goed hotel, niks mis mee alleen wel raar dat tussen de foto’s van het hotel een foto van het andere hotel staat. Hoe moet je dat noemen? Het hotel is verder picobello. Het ligt wat verder van het station in een rustige omgeving.

Nummer twee is het Zaan Hotel in Zaandam

Ook dit hotel heeft een Zaanse naam een Zaanse gevel en Zaanse inrichting.  Op loopafstand van het station en in tegenstelling tot nummer 3 in een rustiger gedeelte.  Dit hotel is trouwens recent geopend en dus nieuwer- dan-nieuw.

Nummer drie is het Inntel Hotel Zaandam

inntel Zaandam

Een heel gaaf hotel, die architect had een prachtige uitdaging bij het tekenen van dit prachtige gebouw. Ook van binnen zijn de kamers echt super, de voorzieningen in het hotel trouwens ook. Het station is echt 4 minuten lopen en het hotel ligt echt in het centrum van Zaandam.

Vanuit Zaandam is Amsterdam dus makkelijk bereikbaar. Net als Alkmaar en Haarlem trouwens.  Er is nog een gelijkenis aan deze drie hotels. De bizar hoge toeristenbelasting. De gemeente Zaanstad heeft het lef om maar liefst 7 euro per persoon per nacht te vragen.  Dat is met de prijzen van de hotels hierboven  meer dan bijvoorbeeld in Rotterdam en Utrecht.