De minibar: nut of noodzaak?

Al reizende kom je langs vele hotels  en als je dan op je hotelkamertje zit en de bar is op twee oude vrijgezellen mannen na leeg. Dan vertrek ik graag naar mijn hotelkamer en wil ik soms wel eens wat pakken uit de minibar. Echter, de laatste tijd laat ik die ook voor wat het is. zijn het niet de toren hoge prijzen, dan is het wel de houdbaarheidsdatum van de producten.

bedorven bier

In een Nederlands hotel in Zwolle (ik zal de naam niet noemen, maar het begint met een P) trof ik vorig jaar zelfs bier aan wat  enige tijd over de uiterste houdbaarheidsdatum was. Dat kan gewoon niet, helemaal niet als jezelf beseft dat dat flesje bier bijna € 5,- mocht opbrengen.

In een Duits hotel ontbrak de prijslijst van de minibar. Aangezien ik al eerder voor een onaangename verrassing ben komen te staan belde ik met de receptie. Al snel stond er een hotelmedewerker met een prijslijst en een big smile… maar…. het leukste komt nog. Zijn opmerking dat de minibar wel erg duur was, als ik al wist wat ik wilde drinken dan ging hij het voor de helft van de prijs bij het nachtwinkeltje om de hoek voor me halen.

Ik kreeg even een wtf momentje, maar ook hier een flesje water van nog geen kwart liter voor € 4,25 Het flesje bier van een halve liter was net zo duur.

Vorige maand sliep ik een ander Duits hotel. Ook hier weer woekerprijzen, en dat terwijl ik toegang had tot de lounge waar de drank  gratis was. Maar omdat ik graag een flesje water heb staan kocht ik bij de supermarkt om de hoek een sixpack van die petflesjes. Kosten: € 1,12  dus mooi 1 flesje in de koelkast. Jammer dan want de house-keeping gooide elke keer weer dat flesje uit de minibar.  (en nee, ik haalde er niks uit)  

Op dag drie dat ik het weer probeerde lag er zelfs een briefje bij, ik mocht de minibar niet gebruiken voor mijn eigen spullen, wilde ik dat wel dan mocht ik dat afkopen voor € 5,- per dag.

Neem me niet kwalijk, maar ram dan gelijk die koelkast uit de kamer. Want misschien ben ik een krent, maar ik betaal geen 4 euro voor een flesje water wat de naastgelegen supermarkt nog geen 20 cent kost. (dat flesje mag best een paar keer over de kop, maar geen twintig (20!!!) keer.

De brommende minibar

Dan in Griekenland, een hotel met alles er op en eraan, echter de minibar leeg, maar de inrichting van dat kleine koelkastje was zo gemaakt dat je eigen spulletjes op een klein flesje water na niet paste. Maar dat ding stond ondanks de airco  in de kamer de brommen als een ouderwetse één cilinder dieselmotor met een startprobleem. Dus op zoek naar de stekker wat ik kan slecht tegen bijgeluiden op de hotelkamer. Zit die stekker dus volledig ingebouwd in dat interieur. Geen mogelijkheid om dat gebrom uit te schakelen.

De kansloze minibar

De Duitse hotels hebben standaard pinda’s en van die Pringles chips in zo’n busje in het minibarassortiment. Echter had dit hotel besloten deze producten op te bergen in de….  jawel de minibar.  Ik had beter moeten weten;  chips uit de koelkast dat is een absolute no-go. De chips was net een bord slappe patat en de pinda’s waren veranderd in kauwgom met zout smaak.

Is de minibar nog wel nuttig?

Ik zou best gebruik willen maken van de minibar, mits de prijzen binnen het redelijke blijven, ik kan mij dan ook niet voorstellen dat een minibar tegenwoordig nog wat opbrengt. Volgens mij en ik hoor meerdere reizigers er over is dat ding gewoon veel te duur, en drukt het teveel op een vakantiebudget. Zouden de prijzen redelijk zijn (dus bijv. op het niveau van een café) dan is het voor velen wel weer interessant.

Zelf een betaalbare minibar meenemen of aanschaffen voor thuis, op kantoor of de hotelkamer? Voor een goedkope minibar en het vergelijken van alle specificaties ga je naar Dik.nl/minikoelkast. Hier selecteer je eenvoudig je wensen zoals de hoogte, breedte en inhoud van je minibar.


Plaats een reactie