Herrie in het Hotel

Nee, de titel verwijst niet naar een TV programma van een Televisie kok met een dikke sigaar en een mannetje met een raar brilletje. Maar naar een ervaring die ik afgelopen week heb meegemaakt.

Zakelijk was ik deze week in München, en had zelf een hotel geboekt buiten het centrum van de stad, maar dankzij het geweldige openbaar vervoer in München sta je in enkele minuten op het Marienplatz het prachtige middelpunt van de stad.

Goed ik zal jullie alle shopping details besparen want de titel doet namelijk anders vermoeden, klopt; Het hotel van een bekende Amerikaanse keten, (naam doet er nu nu even niet toe) en de nodige sterren (bijna 5) was perfect, mooie ruime kamers, goed bed, een joekel van een televisie en …. buren die ik dus echt letterlijk kon horen. Twee heren deelde namelijk een kamer en blijkbaar was het voor beide heren een feestje om even bij vrouwlief weg te zijn want de bloemetjes werden flink buiten gezet. Alcohol vloeide rijkelijk en om de feestvreugde te vergroten werd het volume van een muziek zender opgeschroefd tot standje te hard.

kamer wisselen of …..

Ik gun iedereen zijn feestje maar ik heb tijdens zo’n business trip ook wel wat slaap nodig, dus even netjes aangeklopt of de herrie wat zachter kon en dat ik graag wilde slapen, natuurlijk gelijk de flauwe grap dat ik wel bij de heren mocht komen slapen. (waar is de kotssmiley als je deze nodig hebt). Het aankloppen werkte dus niet. dus dan maar een belletje naar de hotel receptie. Gelukkig daar alle begrip maar… het zou verstandiger zijn dat ik mijn spullen zou pakken naar een andere kamer want de heren hadden al een reputatie van de vorige nacht, ik kreeg eventje een WTF momentje, dus 2 x vervelend en nog steeds laat je de heren in je hotel?

In enkele minuten stond een meneer van de receptie boven en hielp mij samen om mijn spullen op zo’n handige kar te laden en 10 minuten later had ik een andere kamer, op wat later blijkt de meest rustige hoekje van het hotel bleek te zijn. Ik heb die nacht in ieder geval heerlijk geslapen, de actie van het hotel? Daar heb ik een beetje gemengde gevoelens bij, de twee heren hadden een reputatie, veroorzaken voor de 2 x overlast en uiteindelijk is diegene die klaagt diegene die kiest om te verhuizen naar een andere kamer. Gelukkig was het hotel niet volgeboekt, want hoe zou het hotel reageren als het wel volgeboekt zou zijn?Plaats een reactie