Hotel vergelijkers vergeleken

Kijk je naar de namen dan lijken ze allemaal wel een beetje op elkaar. hotels.com, Hotelclub, hotel.nl ehotel maar zijn ze ook allemaal even goed? Een test welke afgelopen maanden werd uitgevoerd door een Duitse consumentenbond geeft een bijzonder inzicht in de wereld van hotelvergelijkers en boekers.  In totaal werden 17 van dit soort websites onder de loep genomen, er werd onder andere gekeken naar het aanbod van hotelkamers, de prijzen van de hotelovernachtingen maar ook naar de algemene voorwaarden en de klantenservice. De klantenservice werd getest door een zeer uitgebreid team van controleurs, in totaal werden meer dan 780 vragen gesteld, waarbij gebruik werd gemaakt van e-mail maar ook telefonisch werd contact gezocht.  Van de 17 geteste hotelvergelijkers bleek er zeven niet telefonisch bereikbaar, en op e-mail werd slecht gereageerd.

Extra punten voor aanbiedingen

Booking.com één van de eerste vergelijkers op internet is de plek voor koopjesjagers, veel leuke aanbiedingen zijn daar altijd wel  te vinden, voor een goede klantenservice overtuigde het Duitse HRS wat sinds kort ook actief is op de Nederlandse markt.  HRS krijgt over de hele linie de beste punten en is door de Duitse consumentenbond dan ook aangewezen als de beste hotel boek en vergelijkings site.

De test keek verder dan alleen dit, ook transparantie, dus het presenteren van de totale eindprijs wat momenteel in Nederland ook een zeer heikel punt is werd beoordeeld door de testers.

Hotelvergelijkers zijn niet per definitie goedkoper

ihotel testn slechts 22% van de boekingen die werden gedaan via een portaal was de prijs beduidend lager dan de prijs die het hotel verlangde. Booking.com was hierin zeer overtuigend de goedkoopste. Echter waren er in de test ook uitschieters, één van de portals vroeg zelfs 67% meer dan het hotel zelf voor een kamer. Het loont dus om de prijzen te vergelijken.

Aanbod van hotels

Niet alleen de prijs is bepalend voor een goede hotelboeker, ook het aanbod op de site is een belangrijk criterium geweest voor de testers.  HRS scoorde hier erg goed in, terwijl Hotelclbu en Otel minder dan 60% van het werkelijke hotel aanbod toonde aan de bezoekers van de site, bij 2 sites bleken een aantal grote Duitse steden niet te bestaan.

 Plaats een reactie