Kuren in een hotel

In Nederland wordt het steeds populairder, grootte sauna en wellness complexen met een luxe hotel.  Dat hebben de Nederlanders goed afgekeken van de Oostenrijkers waar een weekje of lang weekend ontspannen in een kuur hotel onderdeel is van het jaarlijkse vakantieplan.

Luxe hotels voorzien van een directe verbinding met het sauna complex en diverse zwembaden komen in Oostenrijk verspreid over het hele land voor.  Naast de Wellness voorzieningen zoals de sauna’s, stoombaden en bubbelbaden zijn ook ontpannende behandelingen mogelijk, massages, huidbehandelingen, maar ook speciale pakkingen voor een beter gevoel en zelfs de mogelijkheid om te ontslakken met behulp van een speciaal dieet en medische begeleiding is in veel van de kuur of thermen hotels mogelijk.

blumau

Rogner Bad Blumau in de Steiermark in Oostenrijk is zo’n kuur hotel, maar wel een hele bijzondere. Het hotel is namelijk volledig volgens idee van de beroemde kunstenaar Friedensreich Hundertwasser gebouwd.  Niks is recht, en enkele ruimte is anders. Door het gebruik van verschillende soorten keramiek en kleuren is het geheel een zeer bijzonder hotel geworden waar je tijdens je verblijf elke dag weer iets anders ontdekt.

De thermen is eigenlijk bij toeval ontdekt, de Oostenrijkse regering was namelijk opzoek naar olie in de diepere aardlagen, echter kwam men tijdens het boren een warmwaterbron tegen met een zeer hoge temperatuur en een hoog aandeel aan mineralen. Dit water wordt afgekoeld tot een aangename temperatuur van 38 graden en vormt daarmee de basis van het zwemwater in de Vulkania therme.

Kuren in een hotel is dus in Oostenrijk zeer populair en met de huidige groei van de wellness resorts in Nederland komt het met de Oostenrijkse voorbeelden helemaal goed.Plaats een reactie