Opening Motel One Graz

op vrijdag 17 juni opent de nieuwste vestiging van Motel One haar deuren in de tweede stad van Oostenrijk. Motel One Graz is ondertussen één van de honderd hotels van de budget hotelketen die voornamelijk in Duitsland en Oostenrijk actief is. Het woordje Budget is misschien niet helemaal op zijn plek want de kamers in het hotel zijn stuk voor stuk designpareltjes.

Motel One graz uniek voor stedentrippers

Het motto van motel One is “Great design for little money” Dat komt volledig tot zijn recht in dit nieuw hotel in Graz. De prijzen zijn in verhouding met de andere hotels in de stad scherp en daarvoor krijg je een uitstekend bed en een moderne stijlvolle hotelkamer. De kamers bij Motel One zijn in de regel kleiner dan je gewend bent bij de andere bekende hotel ketens. Toch zijn deze slim ingedeeld. Vanzelfsprekend ontbreekt een flatscreen-TV niet en slaap je op een uitstekende boxspring. De badkamers zijn luxe uitgevoerd met onder andere een regendouche. Een klein zitje onbreekt ook niet op de kamers.

Motel One kan een scherpe prijs aanbieden om dat het geen voorzieningen zoals wellness en fitness aanbied. Natuurlijk beschikt het hotel over een gezellige bar waar de prijzen ook nog redelijk zijn. Net als alle andere motel One vestigingen heeft ook het hotel in Graz een eigen signature Gin-Tonic. Iedere ochtend staat er trouwens wel een vers ontbijt voor je klaar met de focus op lokale en regionale producten. Wie liever buiten de deur ontbijt kan gelijk om de hoek terecht bij de bakkerij van Martin Auer.

Hier boek je Motel One Graz online.

Graz als stedentrip

De stad Graz leent zich perfect voor een korte stedentrip vanuit Nederland, bijna dagelijks vliegt KLM naar de tweede stad van Oostenrijk. De historische binnenstad staat op de Lijst van werelderfgoederen van UNESCO en de stad is één van de steden waar de beste chefkoks van Oostenrijk hun opleiding volgen. Op culinair gebied is er in Graz dus veel te proeven.

Het Motel one in Graz ligt direct aan het Jakominiplatz, het knooppunt voor bijna al het openbaar vervoer in de stad. Verder ben je minder dan een kilometer bij de populaire bezienswaardigheden in Graz. Een bezoek aan de Schlosssberg met de beroemde Uhrturm of het onder bijzondere architectuur gebouwde kuntshaus mogen niet ontbreken tijdens een stedentrip naar Graz.

Lees meer over Oostenrijk op vakantie-krant.