Air New zealand vliegt als eerste met de nieuwe Dreamliner

[youtube id=”YIla0U8UPb8″ width=”600″ height=”350″]

De Nieuwe Dreamliner van Boeing de 787 zal naar verwachting als eerste voor Air New Zealand de reguliere passagiersvluchten gaan uitvoeren tussen de de beide eiland en de steden, Tokyo, Shanghai en Perth in Australië.  Speciaal voor de gelegenheid is het eerste toestel van Nieuw Zeelands nationale luchtvaartmaatschappij pikzwart uitgevoerd met de typische zilveren fern op de achtersteven van het toestel.

Air New Zealand is een al jaren één van de betere luchtvaartmaatschappijen van de wereld en kan goed meekomen met de concurrentie uit Azie en het midden oosten.

De Dreamliner is een vernieuwend toestel

De Dreamliner van Boeing is op vele vlakken een vernieuwd toestel, het is dankzij een compleet nieuw ontworpen vleugel één van de zuinigste toestelen in zijn klasse. Verder beschikt het toestel over een aantal innovatieve nieuwe gimmicks zoals automatisch dimmende ramen, welke trouwens 30% groter zijn dan een normaal raam in een vliegtuig.  Verder is het luchtverversingsysteem compleet anders dan gebruikelijk waardoor er schonere lucht in de cabine van het toestel wordt geblazen, dit zorgt er voor dat de passagier veel uitgeruster op zijn bestemming aankomt.  Mede door dit systeem is de druk in de cabine verlaagd, i.p.v. de gebruikelijke 8.000 ft is deze teruggebracht tot 6.000 ft. Verder is de luchtvochtigheid in het toestel hoger waardoor je minder snel uitdroogt.

 Plaats een reactie