Irritante strand verkopers zijn nu nog irritanter

Lig je net lekker op je strandlaken, komt er weer zo’n figuur langs met goedkope planga’s (zonnebrillen voor 18 jarigen) nep horloges van de dure merken, koude blikjes frisdrank of zelfs fruit. Deze gasten komen niet één keer maar ongeveer iedere 15 minuten staat er wel zo’n figuur naast je. Vriendelijk kun je er op een gegeven moment niet meer tegen zijn.

Mallorca verklaart de oorlog aan strand verkopers

Op het vakantie eiland Mallorca liep dit de spuigaten uit, hele brigades met verkopers zorgen voor veel overlast op de stranden van Palma de Mallorca. Daar heeft het gemeentebestuur nu een stokje voor gestoken. Het verkopen is sinds begin dit jaar verboden op straffe van hoge geldboetes. Geld wat de verkopers niet hebben en de verkopers lopen daarnaast ook een risico dat ze worden opgepakt aangezien het overgrote deel illegaal verblijft op het eiland. Helaas gaat de handel gewoon door. De verkopers communiceren met elkaar via portofoontjes en mobieltjes en weten precies waar de politie controles zijn.

Hoge boetes voor verkopers maar ook voor de kopers

De handel van dit verkoopvolk moet dus dood. Boetes voor de verkopers blijkt nog niet genoeg indruk te maken. De handel wordt nu alleen stiekem gedaan. De volgende stap is dat je als koper van producten van een straat/strand verkoper je ook schuldig maakt aan illegale praktijken. Een pittige boete tussen de 100 en 700 euro kan worden opgelegd door de politie. Het exacte bedrag wordt in september bekend gemaakt en dan is de wet ook definitief van kracht. De wet geldt niet alleen voor de verkopers van producten ook dienstverleners zoals massagedames en vlechtendraaiers worden met deze maatregelen hard aangepakt.

De gemeenteraad besluit in september ook over de hoogte van de boetes voor het alcohol misbruik. Deze worden naar verwachting verdubbeld van € 1.500 naar € 3.000

Draag in de binnenstad van Palma de Mallorca trouwens altijd een shirt, het halfnaakt door de stad lopen in je blote buik of bikini wordt ook niet gewaardeerd en dat kan ook een heftige boete opleveren.