Nieuwe routes voor Easyjet vanaf Amsterdam

Het hing al een tijdje in de lucht, Easyjet – Engelse prijsvechter – heeft namelijk bekend gemaakt het routenetwerk vanaf Amsterdam Schiphol uit te breiden, hiermee gaat zij stevig concurreren met de KLM maar ook met Lufthansa op diverse bestemmingen.

Nieuwe bestemmingen zoals Hamburg, Dubrovnik, Nice, Olbia Toulouse en  de prachtige italiaanse stad Venetië worden toegevoegd aan het al uitgebreide netwerk van vluchten met als vertrekplaats schiphol, deze uitbreiding betekend dat er permanent drie toestelen van Easyjet op de luchthaven Schiphol staan.  De huidige Airbus 319 toestellen worden vervangen voor de grotere airbus A320.

Meer vluchten

Niet alleen een uitbreiding van de bestemmingen maar ook van het aantal vluchten, Easyjet gaat vanaf 2015 vaker vliegen op Berlijn, Basel, Bordeaux, Bristol, London Gatwick en Split, de vlucht naar Genève vertrekt dan een stuk eerder, waardoor Easyjet ook kan concurreren op de vluchten voor zakenreizen.

De uitbreiding van de vluchten betekend een stijging van ruim 600.000 extra passagier voor de lowcost airline en betekend voor Schiphol ruimte voor extra banen en een stevige boost voor het lokale toerisme in o.a Amsterdam.

Concurrentie

Easyjet gaat met deze uitbreiding stevig concurreren met de reeds gevestigde airlines, KLM en de Duitse Lowcost airline Germanwings vliegen al dagelijks op Hamburg,  en op veel andere bestemmingen vliegt Transavia ook met enige regelmaat.