Bierprijs Oktoberfest 2022 stijgt met 16%

Vandaag kopte de Telegraaf dat een halve liter bier op een terras deze zomer wel eens 7 euro kan gaan kosten. Deze prijs past dan ook volledig in de trend die we dit jaar ook zien bij het Oktoberfest 2022 wat dit jaar na 2 jaar pauze door corona weer doorgaat.

De bierprijs op het grootste volksfeest ter wereld wordt maanden voor het begin van het feest door de brouwerijen en de gemeenteraad van München vastgesteld. Door de hoge inflatie en omdat de laatste twee edities niet door konden gaan lijkt de 16% verhoging natuurlijk buitengewoon veel.

Wat kost een bier op het oktoberfest 2022?

De maximumprijs voor een Maß (1,1 liter bier pul) is vastgesteld op € 13,80. In 2019 was de goedkoopste biertent met € 11,00 aanzienlijk voordeliger. Met de stijgende prijs van het bier wordt ook de prijs van niet-alcoholische drank op het feest aangepast. Deze stijgt echter minder snel. Een glas frisdrank mag dit jaar namelijk niet meer dan € 10,35 kosten. Een liter water is daarentegen wel flink aan de prijs met € 9,67.

Het oktoberfeest wordt in 2022 trouwens van 17 september tot 3 oktober gehouden. Ieder jaar bezoeken ongeveer 6 miljoen bezoekers het bierfeest in München. Of dat aantal dit jaar ook gehaald wordt is nog maar de vraag. Wie trouwens dit jaar een bezoek wil brengen aan het oktoberfeest doet er goed aan om nu al een hotel in München te boeken.