De coolste luchthaven attracties – deel 1

Het wachten op je vlietguig wordt op een aantal luchthaven steeds leuker, Schiphol heeft sinds enkele jaren een heus park met vrolijke vlinders en een paar kunstbomen, is dat nog niet genoeg dan kun je een deel van kunstwerken uit het stedelijk museum bezoeken.

Maar het kan nog veel gekker, recentelijk maakte ik namelijk een korte tussenstop in München, deze tussenstop werd door wat problemen wat langer dan gepland, gelukkig is dat de Duitse bierstad geen enkel probleem. De luchthaven van München heeft namelijk een echte werkende brouwerij. De Airbrau brouwerij maakt op de luchthaven in de terminal zelf haar eigen bieren.  Naast een standaard pils brouwt de Airbrau ook een heerlijke Weizen, eentje zoals alleen Duitsers dat kunnen maken.

Midden in één van de terminals, een een ruimte omgebouwd tot een typisch Beiers gasthof met in het midden een paar blinkende koperen ketels en een indrukwekkend stelsel van leidingen. De weeïge geur van hop en het gistende bier. Dit is voor iedereen die van een lekker en vooral eerlijk biertje houd een plek om eens langs te gaan.  Ook het bier in de

prijslijst bier MünchenNatuurlijk kun je naast bier drinken ook heerlijk eten in het restaurant van de brouwerij. De typische Beierische gerechten zoals Weißwurst en Schweinebraten met een knusper korst en een heerlijke Brezenknödel of gewoon een heerlijke wiener Schnitzel. Opvallend trouwens de prijzen, een halve liter van het zelf gebrouwen bier doet hier nog geen € 2,50 daar heb je op Schiphol nog geen flesje water voor.

Pas wel op, want het bier is enorm lekker, en Duitsers doen niet aan kleine glazen dus voor je het weet staat er een halve liter van het Duitse gerstenat voor je neus.  Voor mij is dit wel een van de meest bijzondere attracties op een luchthaven welke een (onverwachte) tussenstop toch aangenaam maakt.  Meer informatie over de airbrau vindt je op de site van de luchthaven van München Plaats een reactie