Lekker naar Wenen

Nog niks te doen voor de paasvakantie? Een stedentrip naar Wenen is dan misschien een leuke verandering. in plaats van paaseieren zoeken bij de plaatselijke meubelboulevard. Wenen is namelijk dichterbij dan je denkt en door de goede verbinding vanaf schiphol met zowel KLM als Austrian Airlines helemaal niet eens zo duur en ver weg. Ik vloog recentelijk nog voor € 150,- inclusief alles heen en weer. En met een beetje zoeken op het internet heb je al een lang weekend Wenen met een hotel voor nog geen € 350,- per persoon.

Als je in Wenen bent dan kun je haast niet om de beroemde bezienswaardigheden heen, het Schönbrunn Paleis, de Stephansdom en de Spaanse rijschool zijn wel de iconen van de stad. Maar er is veel meer te doen.  Bezoek bijvoorbeeld eens één van de vele markten in de stad, de Naschmarkt is wel de beroemdste met een gigantisch groente en fuit aanbod maar ook de vlooienmarkt op Zaterdag is een bezoek meer dan waard.  De Karmelitermarkt in het oude stadscentrum is ook een pareltje, ik liep hier recentelijk nog overheen en het is gewoon leuk om te zien hoe de jonge oostenrijkers hier handel drijven, zowel op de markt als in één van de hippe barretjes rondom de markt. Het aanbod van bioproducten is trouwens ook zeer bijzonder om eens te bekijken, daar lopen we in Nederland volgens mij hopeloos in achter.

Hotels voor je stedentrip

Accommodatie is er in Wenen in overvloed, nog steeds openen er nieuwe of gerenoveerde hotels in de stad, van ultra-de-luxe tot budget-a-gogo.  Bij het boeken van een stedentrip naar Wenen is een hotel vaak inclusief, let dan wel even op de ligging van het hotel. Ondanks dat het openbaar vervoer in Wenen uitstekend is geregeld kan het voorkomen dat je toch een flink stuk moet lopen.

Openbaar vervoer in Wenen

Zelden in een stad geweest waar het openbaar vervoer zo goed is geregeld. (gedeelde eerste plaats met München) De metro (U-Bahn) brengt je overal waar je wezen moet, en daar waar de metro niet kan komen zijn bussen en trams je vervoersmiddel.  Vanaf de luchthaven ben je met de City CAT trein zo in de hart van de Oostenrijkse hoofdstad, sterker nog, je kunt indien je met austrian Airlines vliegt ook gelijk inchecken. en je bagage droppen. Handig als je nog van plan bent de stad in te gaan.

Taartjes eten

Wenen is de stad van lekkere koffie en echte taarten, en met taarten bedoel ik niet die hap slagroom die je vaak in Nederland krijgt maar stevige taarten die het als lunch goed zouden doen. Sachertorte eet je het lekkerst in Wenen, maar wees slim ga niet in de rij staan bij hotel Sacher om dat je daar de lekkerste Sachertorte kunt eten volgens de Lonely planet, nee, mijn tip! Zoek op de kaart naar Demel hofzuckerbacker. Zij zijn namelijk de uitvinder van de Sacher torte, en bieden naast Sachertorte nog veel meer lekkere gebakjes en taarten aan zoals echte Oostenrijkse Strudels. en Linzertorte.

Lekker typisch Oostenrijks eten doe je bij een Heuriger, hiervoor moet je wel het centrum uit, vraag in je hotel of de receptionist en goede niet commerciële Heuriger kent, je leert dan de echte Oostenrijkse keuken kennen, er is namelijk veel meer dan de beroemde Wiener Schnitzel.

Foto: copyright PeterGerstbachPlaats een reactie