Nog een paar dagen tot het Oktoberfest

Vanaf 16 september staat de Duitse stad München weer in het teken van het grootste volksfeest van de wereld. Het oktoberfest barst dan weer los en de stad maakt zich op voor de ruim 6 miljoen bezoekers die gezamenlijk ruim 7 miljoen!! Liter bier wegwerken.

Hoe kom je het snelst op het Oktoberfest?

Vliegen naar München is de snelste optie. Meerdere keren peer dag vliegt KLM vanaf Amsterdam rechtstreeks naar de Beierse hoofdstad. Lufthansa vliegt zowel van Amsterdam en Rotterdam rechtstreeks naar de bierhoofdstad van Duitsland.

De trein is een goed alternatief.  Duitsland beschikt over een uitgebreid netwerk van hogesnelheidstreinen (die wel rijden) en bieden een zeer comfortabele reis aan. De reistijd van Amsterdam naar München is ongeveer 7,5 uur. Liever uitgeslapen aankomen dan is de nachttrein een goed alternatief.

Accommodatie in München

Dat is het lastigste onderdeel van een bezoek aan de Oktoberfesten, al die miljoenen gasten willen na al dat bier ook een keertje de roes uitslapen, dat betekend dat de hotelkamer-prijzen tijdens het oktoberfest de pan uit reizen. Vooral de weekenden van vrijdag tot maandag zijn momenteel erg geliefd en de meeste hotels hebben dan ook geen kamers meer beschikbaar. Alternatieven zijn de hotels buiten het centrum van München of de razend populaire AirBnB sites waar je een kamer/appartement kunt huren van de locals. Echter de mooiste kamers zijn al vroeg vergeven.

Entree tot het oktoberfest

De toegang tot het festival terrein is gratis. Echter is het door de grote drukte noodzakelijk om een plek in één van de feest tenten te reserveren.  Reserveren kan alleen vanaf 6 personen dus het is handig om een groepje te vormen. Probeer je het liever zonder reservering dan is het handig om te weten dat de kans op een plek in de biertent in het weekend zeer klein is zonder reservering

Bierprijs tijdens het Oktoberfest

Elk jaar weer is de bierprijs onderwerp van discussie. Dit jaar (2017) schomelt de prijs van een Maß bier (0,9 liter) tussen de € 10,60 en € 10,85 voor een Maß. Dit zijn de beroemde pullen. Er is bijna geen prijsverschil tussen alcoholvrij of gewoon bier tijdens het Oktoberfest.Plaats een reactie