8 tips voor een stedentrip aan Salzburg

Een bestemming die onterecht op menig bucketlist ontbreekt, is de Oostenrijkse stad Salzburg. Deze compacte stad bied je namelijk alles voor een mooie stedentrip. Ben je ook nieuwsgierig wat je in Salzburg kunt doen? Dan heb ik een paar leuke tips voor een bezoek aan Salzburg voor je beschreven.

1. Bezoek de vesting Hohensalzburg

Stedentrip Salzburg

Het is één van de grootste middeleeuwse burchten van Europa die nog bijna in originele staat is. Een bezoek aan één van de belangrijkste bezienswaardigheden in Salzburg mag dus niet ontbreken tijdens je stedentrip. De ligging op de hoogste berg in de stad maakt het de moeite waard om te bezoeken. Je wordt namelijk niet alleen beloond met een stukje geschiedenis maar ook met een mooi uitzicht over de stad en de omgeving. Kaartjes voor de vesting kun je hier online kopen.

2. De Salzburger Dom bezoeken

De twee imposante torens en de koepel van bijna 70 meter hoog maaken deze kerk uit 1611 een plaatje wat niet mag ontbreken in je fotoalbum. Niet alleen van buiten is de kerk bijzonder ook van binnen mag deze gezien worden en dat ook als er geen kerkdienst is.

3. Sound of Music tour

90% van de Oostenrijkers heeft deze film nog nooit gezien, begin dus nooit zomaar een gesprek over deze film want de meeste Oostenrijkers hebben geen idee waar je het over hebt. Maar waan jezelf even in het leven van de familie von Trapp en tour met een gids en een bus langs alle filmlocaties in Salzburg. Lees meer over de Sound of music tour.

4. Bezoek de oude binnenstad van Salzburg

De oude binnenstad van Salzburg is door de UNESCO op de beroemde lijst gezet met werelderfgoederen. Logisch want het hier echt mooi. De smalle straatjes met oude gebouwen en leuke doorkijkjes en dat afgewisseld met leuke winkels lonen om een paar uur te slenteren.

5. Lekker eten in Salzburg

Wie in Oostenrijk is moet natuurlijk ook genieten van de Oostenrijkse keuken, er is meer dan schnitzel, Knödel en Apfelstrudel, maar het zijn wel de klassiekers die het goed doen. Lekker kneuterig en typisch Oostenrijks is het restaurant Sternbräu.

6. De kasteeltuin van Slot Mirabell

het prachtige slot in een barokke stijl past precies bij de mooie tuin die is aangelegd in de engelse stijl. Deze tuin bezoek je natuurlijk in het voorjaar als alle bloemen in bloei staan. Wie de Sound of Music heeft gezien ken de locatie natuurlijk ook.

7. De Hangar 7 van Redbull

Een stukje buiten het centrum van Salzburg bij de luchthaven kun je de hangar 7 bezoeken. een indrukwekkende verzameling aan vliegtuigen, snelle auto’s (waaronder diverse F1 auto’s) en alles wat te maken heeft met Red Bull. De hangar is een architectonisch hoogstandje en is gratis te bezoeken. Lekker eten kan ook in het ikarus restaurant. Hier kookt iedere maand een andere beroemde chefkok de sterren van de hemel. Neem dan wel een goed gevulde portemonnee mee want goedkoop is het niet.

8. Stiegl Brauerei

In Salzburg is een heuse biercultuur ontstaan. De grootste private brouwerij van Oostenrijk – De Stiegl Brauerei kun je bezoeken en natuurlijk hoort daar een proeverij bij. Ook diverse andere kleinere brouwerijen hebben een plek gevonden in Salzburg. Zelf vind ik de biertjes van Die Weisse erg lekker.