Wenen Unstoppable

Denk je Wenen, dan denk je al snel aan Sissi, aan de klassieke muziek van het nieuwjaarsconcert en op culinair gebied denk je al snel aan Schnitzels en diegene die al eens in Oostenrijk op Wintersport is geweest denkt misschien wel aan het typische gerecht Kaisersschmarn.  Maar Wenen is meer, en dat werd op 23 mei jongstleden wel bewezen met een prachtig Eurovision Songfestival.

Wenen is Unstoppable

De Gayscene in Wenen groeit en groeit, er wordt in Wenen enorm veel gedaan voor deze groep, Wenen wil zich namelijk laten zien als een tolerante stad en waarbij tolerantie en acceptatie van iedereen hoog in het vaandel staan.  Wat dat betreft is de Gayscene in Wenen het best te vergelijken met Amsterdam, alleen misschien iets minder opvallend. Wenen was in 2015 niet alleen de organisator van het Eurovisiesongfestival maar ook van het Live Ball een extravagante party ten behoeve de inzameling van geld voor onderzoek naar HIV en AIDS.  Een ander evenement wat later dit jaar wordt gevierd is de Regenbogenparade deze ook wel als Gaypride aangeduide party speelt zich af rondom de stadtRing Waar vrachtwagen, bussen, en andere bijzondere voertuigen door de stad rijden om een leuk feestje bouwen.

Wenen Bezienswaardigheden

Als je in Wenen bent kom je niet alleen om een feestje te bouwen, je wilt natuurlijk ook wat van de stad zien. Wenen beschikt over meer dan genoeg bezienswaardigheden die met gemak meerdere dagen kunnen vullen. Zoals het Schloss Schonbrunn, Het Hundertwasserhaus, de uitgebreide kunst en tekeningen collectie in de Albertina maar ook een avondje vertier in het Prater mag niet ontbreken bij een stedentrip naar Wenen.  Met een zogenaamde Viennacard zijn alle bezienswaardigheden makkelijk met het uitstekende openbaar vervoer te bekijken, dankzij het boekje vol met kortingsbonnen kun je ook nog eens leuk besparen op de entree prijzen van veel bezienswaardigheden en bij diverse restaurants.