153 blauwe vlaggen voor Nederlandse Stranden

De blauwe vlag is al jaren het Europese symbool voor veilige en schone stranden. Dit jaar is de blauwe vlag uigereikt aan 153 Nederlandse badplaatsen en jachthavens. Om een blauwe vlag te krijgen moet een strand of jachthaven voldoen aan een aantal strenge criteria op het gebied van veiligheid , schoon zwemwater en sanitaire voorzieningen. Een blauwe vlag is slechts 1 jaar geldig daarna moet een locatie weer opnieuw worden gecontroleerd.

De Blauwe vlag is een internationale keuring, in totaal zijn in 2013 meer dan 3.500 stranden door de strenge controles gekomen. Stranden met een blauwe vlag zijn een boost voor het toerisme. Alleen in Spanje zijn al meer dan 500 stranden te vinden met een blauwe vlag, op de voet gevolgd door Griekenland met ruim 450 goedgekeurde stranden.

Speciaal voor de iphone en android telefoons is er een handige app ontwikkeld waarmee je de blauwe vlag stranden kunt vinden.

Meer informatie over de Nederlandse stranden en jachthavens met een blauwe vlag is te vinden op de volgende deze websitePlaats een reactie