Nu al bezig met Wintersport?

Eigenlijk is het te bizar voor woorden, deze week scoort Nederland een tweede mini hittegolf op rij, liggen de stranden weer vol en zijn is er in de drogisterijen geen zonnebrand creme meer te verkrijgen. Toch is een deel van Nederland al bezig met de wintersport.

Wintersporten blijft zelfs tijdens de crisis onverminderd populair, Oostenrijk wist dit jaar zelfs 5% meer nieuwe bezoekers te verwelkomen op de skipistes, maar ook frankrijk en duitsland scoren goed als ski bestemming.

Trends 2013/2014

Nederlanders trekken er tijdens  de crisis wat korter op uit, en zoeken de bestemmingen wat dichterbij. In tegenstelling tot de voorgaande jaren zijn de bestemmingen in Duitsland (Winterberg) erg populair mede door het uitgebreide aanbod van luxe accommodaties en vakantiewoningen.

Verder wordt het seizoen 2013/2014 het jaar van het vliegen naar de sneeuw. Transavia begon 2 jaar geleden al voorzichtig met vluchten richting de bekende Oostenrijkse skibestemmingen en heeft ook voor dit jaar aangegeven de frequentie te verhogen.

Appartementen en vakantiehuisjes

Ondanks dat de crisis weinig impact lijkt te hebben op het aantal nederlanders wat op wintersport gaat merken de aanbieders van wintersportvakanties wel een verplaatsing van hotelkamers en resorts naar appartementen en vakantiehuisjes met eigen voorzieningen. Wintersporters willen graag zelf kunnen koken en het ontbijtje verzorgen in plaats van elke dag aan te schuiven in een restaurant.

Opening skiseizoen

Ook voor dit jaar openen de grote skigebieden weer spectaculair,  Ischgl in Oostenrijk zet de traditie voort met een concert van de Canadese rockformatie Nickelback. Dit moet garant staan voor een leuk feestje in de sneeuw. Transavia speelt hier nu al handig op in door speciale tickets aan te bieden voor nog geen € 79,-Plaats een reactie