De minst vriendelijke Taxi chauffeurs vindt je in Parijs?

Zelf rijden in steden zoals Rome en Parijs is absoluut geen hobby van mij, liever verplaatst in mij in dit soort steden met het openbaar vervoer of per taxi. Alleen die laatste is in bovengenoemde steden volgens een onderzoek van airporttransfers.co.uk ook een regelrechte ramp.

Onbeleefde taxi chauffeurs

Volgens het onderzoek welke meer dan 2.000 Engelse vakantiegangers heeft ondervraagt zijn de taxi chauffeurs in  Rome en vooral in Parijs het meest onbeschoft.  En de meest vriendelijke taxi chauffeurs tref je aan op het eiland Rhodos bij de haven van Pefkos,  en in de Turkse badplaats Marmaris.

Wat is een onbeleefde taxichauffeur?

Zodra een taxichauffeur een leuk gesprek probeert te voeren en zijn best een beetje doet om je te begrijpen is een taxi chauffeur al snel vriendelijk, geeft de chauffeur handige tips over de omgeving dan kreeg deze van de Engelse ondervraagden al snel extra punten.  Maar zodra de taxichauffeur je aan je lot overlaat, onbeleefd, en vooral niet behulpzaam is scoorde de chauffeurs erg laag.

beleving is een momentopname

Volgens het onderzoek is niet iedere chauffeur dus een onbeleefde hork, maar het is vaak wel de eerste kennismaking met een inwoner van je vakantiebestemming en die eerste indruk bepaald in veel gevallen het verloop van de verdere dag. Vooral omdat passagiers moe zijn van een lange of vroege vlucht.  Opvallend aan dit onderzoek is dat er geen woord wordt gesproken over de taxi chauffeurs in Amsterdam.  Blijkbaar doen we het dus goed.Plaats een reactie