Dubai is hot deze zomer

Dubai is in trek als vakantiebestemming deze zomer. De hete zomers zijn vanwege de hoge temperaturen eigenlijk het laagseizoen, maar de in deze periode lagere prijzen lokken meer Nederlanders dan ooit deze zomer naar Dubai. De zomerperiode is financieel voor een grotere groep mensen bereikbaar. De hotelkamerprijzen liggen soms wel tot 80 procent lager dan in de duurste periodes. Een luxe vijfsterrenhotel dat in de winterperiode soms wel 500-600 euro per nacht kost, is in de zomer vaak al boekbaar vanaf 150 euro. Vliegtickets zijn ook tegen lage tarieven te vinden, vooral als je bereid bent een overstap te maken.

Het grote voordeel van Dubai ten opzicht van andere hete zomerbestemmingen zoals de turkse kust of Egypte is dat het rijke emiraat ingesteld is op de warmte. Winkelcentra, auto’s, hotels, restaurants, metrostations, metro’s, bussen, bushaltes…. alles is voorzien van airconditioning. Bij de luxe hotels wordt het zwembadwater vaak ook gekoeld, waardoor je zelfs bij luchttemperaturen van boven de veertig graden nog af kunt koelen in het zwembadwater.

Deze zomer vieren naar schatting zo’n vijftienduizend tot twintigduizend Nederlanders hun vakantie in Dubai. Een hoog aantal in vergelijking tot voorgaande jaren. Een duidelijk teken dat Dubai niet alleen letterlijk maar ook figuurlijk ‘hot’ is deze zomer!