Duitsland nummer 1 fietsland

Duitsland is na Nederland al jaren het populairste fietsland voor Nederlandse fietsfanaten. Dit komt onder andere omdat Duitsland een afwisselend en heuvelachtig landschap heeft met goed begaanbare wegen. Maar niet alleen daarom is Duitsland zo geliefd. Het land kent veel rivieren en meren met dorpjes die rijk zijn aan historie en cultuur. De meeste fietsroutes zijn prima geschikt voor recreatieve fietsers en met de e-bike behoort een heuvelachtig landschap prima tot de mogelijkheden. Fietsvakanties Duitsland bekijken

Duitse rivieren en meren

Duitsland telt een groot aantal rivieren en enkele indrukwekkende meren. De bekendste rivieren en meren van Duitsland zijn de Moezel, Elbe en de Bodensee. De Moezel is een weelderige rivier van ± 544 km lang, stroomt door Frankrijk, Luxemburg en Duitsland en eindigt in de rivier de Rijn. De Bodensee is het grootste meer van Duitsland en wordt gevoed door de Rijn. Het is prachtig gelegen in de Alpen-regio. De Bodensee grenst aan Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. Rondom de Bodensee beleef je elke dag iets nieuws. Deze mooie routes voeren langs het water, bossen en kleine stranden. Er zijn ook veel leuke kleine dorpjes naast en rondom het meer. De Elbe is met een lengte van 1164 kilometer een van de belangrijkste rivieren van Midden-Europa. Langs de Elbe zijn veel verschillende fietsroutes. Je fiets hier op vlakke wegen door de natuur, langs de rivier en door kleine historische dorpjes.

Fietsvakantie duitsland boeken

Voor het boeken van een fietsvakantie in Duitsland kun je het beste kijken op www.fietsvakanties.nl/duitsland. Hier zijn meer dan 140 fietsreizen voor je verzameld en dankzij de handige zoekfilters kom je snel tot de beste keuze. Denk aan routes langs de rivieren, meren en door de bergen. Er zijn veel rivieren en meren zoals de Moezel, Elbe en de Bodensee waar u fantastisch kunt fietsen. De Bodensee is een uitstekende bestemming om rond te fietsen op een gewone fiets of e-bike. In dit afwisselende landschap kunt u genieten van de mooie uitzichten op het meer, heuvels gedrapeerd met wijngaarden en schilderachtige dorpjes en haventjes. De meeste fietsvakanties duren 7 à 8 dagen. Deze fietsvakanties zijn bijna altijd met bagagevervoer. U kunt dan zelf naar het volgende hotel fietsen en de bagage wordt voor u gebracht. Langs de fietsroutes zijn veel hotels en B&B’s. Fietst u met een gids dan fietst u in een hele groep. U kunt ook individueel fietsen dan fiets je met je eigen groep. Je hebt dan geen gids maar wel een route waar je langs moet, je kunt uw eigen tempo bepalen. De individuele fietsvakanties zijn wel het populairste onder de Nederlanders.