Fietsvakantie in eigen land

Fietsvakantie in eigen land

Nu het coronavirus ons bij wijze van spreke dwingt om vakantie in nederland te vieren is het nu natuurlijk zoeken naar de juiste vakantie in Nederland. De keuze is natuurlijk groot maar heb je al eens aan een fietsvakantie in eigen land gedacht?

Een fietsvakantie in Nederland is genieten, of je nu op fietsvakantie naar Limburg gaat of liever gaat fietsen op de Veluwe, Nederland heeft ontzettend veel te bieden.

Verschillende routes en verschillende accommodaties

fietsen in AntwerpenEr zijn meer dan 500 fietsroutes uitgezet in Nederland en die kun je allemaal op een eigen manier doen. Of je nu zelf trapt of een beetje hulp krijgt op je elektrische fiets het is gewoon een prachtige manier om Nederland te ontdekken.

Op accommodatie gebied is er natuurlijk ook veel te vinden, van gezellige boerencamping met eenvoudige basis voorzieningen tot luxe vakantiewoning met allerlei voorzieningen die zorgen voor een stukje extra vakantie gevoel.

Elfstedentocht als fietsvakantie

Zelf vind ik de elfsteden fietsvakantie het leukste om te doen, in zeven dagen fiets je langs alle elfsteden van de beroemde schaatstocht. Het voordeel van deze tocht is dat je geen bagage hoeft mee te nemen. Dat wordt namelijk iedere dag naar je nieuwe hotel of bed & Breakfast gebracht.

In negen dagen door Nederland

Deze ultieme fietsvakantie in Nederland reis is zeker een aanrader voor iedereen die zich een beetje verdiept in de geschiedenis van de gouden eeuw. In negen dagen fiets je langs de Amsterdamse grachten en door de smalle straatjes van Delft. Je fietst langs de Noordzee waarbij het mogelijk is om een paar uurtjes te genieten van het strand en eventueel een duik kun nemen.

Verder fiets je langs de molens van Kinderdijk en ontbreekt Rotterdam niet in deze prachtige fietsroute.

Lange afstandsroutes door Nederland

Mag het wat uitdagender dan zijn de LF- routes misschien wat voor je. De LF Maasroute bijvoorbeeld, deze is namelijk 480 kilometer lang ben brengt je van Hoek van Holland naar Maastricht. Je fiets voornamelijk in het stroomgebied van de rivier de Maas en komt langs de mooie dorpen van Nederland en doorkruist prachtige natuur gebieden. Op de 12 veerpootjes die je tijdens de reis nodig hebt kun je even uitpuffen.