Fietsvakantie in fietsparadijs Nederland

Het is een onbetwistbaar feit – geen land ter wereld doet zo veel voor zijn fietsers als Nederland. Het is dus geen toeval dat Nederland meer fietsen heeft dan inwoners. Want hier is de fiets zo goed mogelijk geïntegreerd in het dagelijks leven en vertegenwoordigt hij een nationaal cultuurgoed in plaats van een sportuitrusting.

Hier zie je de scholier of student ’s ochtends op de fiets naar de klas of college. De manager op de fiets naar kantoor. Nederlanders rijden meestal niet op racefietsen of mountainbikes, maar op gezellige stadsfietsen versierd met bloemen of op bakfietsen met drie versnellingen. Bijna overal in Nederland vindt je perfect aangelegde fietspaden die het fietsen veilig en aangenaam maken. Er zijn speciale rotondes, autowegen, verkeerslichten, tunnels en bruggen voor fietsers. Natuurlijk is ook de e-bike van harte welkom en vaak gezien op de fietspadden in Nederland. Echt nodig is de trapondersteuning echter niet. Nederland is vlak en makkelijk te fietsen. Een e-bike is wel handig als je een fietsvakantie van meerdere dagen hebt en je daarbij de afsluitdijk passeert. De tegenwind daar kan gemeen zijn.

Uitstekende fietspaden

De fietspaden in Nederland zijn niet alleen goed ontwikkeld, maar ook fantastisch bewegwijzerd. Het Knooppuntensysteem is gewoon geniaal! Je vindt er gemakkelijk de weg en verdwaalt er bijna nooit. De knooppunten zijn over heel Nederland verspreid en elk knooppunt heeft een nummer. Er is een overzichtskaart van het gebied met alle knooppunten in de buurt en u kunt zien in welke richting u moet gaan. Volg altijd het volgende nummer! Ideaal dus om een fietsvakantie in Nederland te plannen.

Fietsen maakt gelukkig

Komt het door het fietsen dat de Nederlanders tot de tevredenste mensen ter wereld horen? We weten het niet, maar misschien zit er iets in die theorie. Want fietsen moet je gewoon in een goed humeur brengen. Ken je dat gevoel van vrijheid niet, als je door het weidse landschap suist in de frisse lucht? En ook al moet je je soms een weg vechten door een klein buitje of tegenwind, er gaat toch niets boven het tevreden gevoel wanneer je na een lange fietstocht lekker achterover kunt leunen met een kop koffie, nietwaar? Dus hup op de pedalen en boek die fietsvakantie nu gewoon eens een keer.