Flashpacking – wat is het?

Backpacken is uit – Flashpacking is helemaal hot! Waar de backpacker probeerde zo goedkoop mogelijk te reizen en vaak genoegen neemt met een eenvoudige slaapplaats en het reizen gebruikt als overbruggingsjaar tussen studie en studie of studie en werk.  Is de Flashpacker een reiziger met een groter budget, gaat vaak voor luxe en  altijd onderweg met gadget zoals een tablet of laptop, een goede camera, een GPS dingetje en goede wandelschoenen.  Het enige wat overeenkomt tussen de backpacker en flashpacker is de goede rugzak,en de intentie om al reizende de mooiste plekjes te ontdekken.

De Rugzak

De Flashpacker heeft net als de backpacker een goede rugzak nodig, echter verschilt de rugzak van de Flashpacker wel degelijk ten opzichte van die van een backpacker.  Mede omdat de flashpacker veel gadgets meeneemt is een waterdicht compartiment essentieel.  Je devices moeten tenslotte droog blijven.  Een Flashpacker is namelijk erg aanwezen op zijn/haar devices want deze reist niet met boeken maar zoekt veel online op.

Jeugdherbergen  moeten veranderen

Veel jeugdherbergen spelen in op de groeiende wens van de reizigers om de devices te kunnen opladen en veilig op te kunnen bergen. Dus krijgen kamers kluisjes met stroomvoorzieningen en is (gratis) wifi tegenwoordig gemeengoed in de hostels.

Een Flashpacker is en blijft een budget reiziger

Een flashpacker is altijd bezig om zo goedkoop mogelijk te reizen, een duur vliegticket wordt gecompenseerd door goedkope accommodatie en voordelige maaltijden. Daarvoor is de groeiende bron van informatie die te vinden is op internet een zeer welkome aanvulling.

 Plaats een reactie