Gaan de grenzen met Duitsland op 10 juni al open?

Gaan de grenzen met Duitsland op 10 juni al open?

Corona gooit dit jaar veel vakanties op de schop, gelukkig komt de Duitse minister van Buitenlandse zaken naar alle waarschijnlijkheid met goed nieuws. Volgens het Duitse Bild  (normaal gesproken goed op de hoogte wat er speelt in de Duitse politiek) gaan de grenzen in Duitsland vanaf woensdag 10 juni al open. Dat zij Heiko Maas tenminste tijdens de laatste vergadering van de Duitse regering.

Het doel van deze maatregel is om het buitenlandse toerisme weer op gang te brengen  en men wil in plaats van reiswaarschuwingen slechts reistips en reismaatregelen af geven. Daarmee kan de vakantieganger dan zelf een beslissing nemen of een bestemming veilig genoeg is.  Deze maatregelen zoals aangekondigd door de minister van buitenlandse zaken geldt in eerste instantie alleen voor de landen binnen Europa.  Voor de verre bestemmingen verwacht de minister pas later deze maand een beslissing te nemen.

Opening vakantieparken in Duitsland

Ondertussen zijn de meeste campings en vakantieparken in Duitsland weer geopend. Allemaal met speciale maatregelen om de verspreiding van het Coronavirus te voorkomen. De meeste vakantieparken maken de vakantiebungalows vaker schoon en proberen zoveel mogelijk contactloos te werken bij de receptie en in de restaurants.

De zwembaden in bijna alle vakantieparken werken met tijdslots, en het kan zijn dat wellnessvoorzieningen (tijdelijk) gesloten zijn.

Ook de attractieparken in Duitsland zijn met aangepaste voorzieningen ondertussen weer open. Europapark is weer open en sinds 30 mei is ook Legoland in Duitsland inclusief het vakantiepark en de hotels weer geopend voor gasten. Kom alleen niet op de bonnefooi reserveer je kaartjes voor een bezoek (ruim) van te voren want alleen met een reservering kun je naar binnen. Er zijn geen dagkaarten bij de parken beschikbaar.

Mondkapjes verplicht in Duitsland

In het openbaar vervoer zijn mondkapjes net als in Nederland verplicht. In musea en de eerder beschreven pretparken in Duitsland is een mondkapje alleen verplicht in de aangewezen gebieden zoals wachtruimtes, attracties en onderweg naar je tafeltje in één van de restaurants. Verder is de 1,5 afstandsregel echt een must.