Geen eerste klasse meer bij Lufthansa

Lufthansa is de grootste luchtvaartmaatschappij van Duitsland en heeft net als KLM een enorm aanbod van vluchten naar verre bestemmingen. Door de gunstige ligging van de vliegvelden Dusseldorf en Frankfurt is het soms best interessant om eens bij de oosterburen te kijken. Vooral omdat Lufthansa nog geen bagagebeperkingen zoals KLM heeft doorgevoerd.

Zelf vlieg ik meerdere keren per jaar met Lufhansa naar München, gewoon even lekker genieten van één van mijn favoriete steden in Duitsland.

Wat ik echter nog nooit gedaan heb, is vliegen in de eerste klasse, een upgrade naar business heb ik al een paar mogen meemaken, echter de kans dat ik ooit nog eerste klas ga vliegen wordt steeds kleiner. Lufthansa schrapt vanaf volgend jaar op één derde van de vluchten de eerste klasse.  Van de 100 vliegtuigen waarmee Lufthansa de Long-Haul vluchten uitvoert worden er binnenkort 30 verbouwd tot twee klasses.  De reden van de ombouw is dat er te weinig vraag is naar de First class stoelen.  De operatie moet rond de jaarwisseling 2014/2015 klaar zijn.Plaats een reactie