Eenmalig betalen en vervolgens eindeloos genieten van gratis drank, gratis snacks en gratis je buikje vol eten? Kan dat tegenwoordig nog wel?  Dit jaar alleen al was het aanbod van de All inclusive vakanties ruim 54% van het totale aanbod aan vakanties. Vooral bestemmingen als Griekenland, Spanje en Turkije zijn beroemd maar ook berucht vanwege het overweldigende All Inclusive aanbod wat je kunt vinden.

Veel hotels bieden all inclusive aan, maar is het ook wel alles inclusief? Ondertussen kent het thema namelijk diverse varianten van light tot pro, en van  ultra tot deluxe. Één ding hebben ze allemaal gemeen, het beroemde polsbandje.  We hebben alle varianten voor je op een rijtje gezet.

All inclusive

Diner is vaak in buffet stijl. veel keuze vaak wel de zelfde gerechten. Vooral veel frites, salades en rijst gerechten. Weinig tot geen locale gerechten en veel goedkoop vlees zoals varkensvlees en kip.  De keuze uit alcoholische dranken is vaak beperkt tot de locale spiritueuzen en bieren, verwacht vooral geen merk producten.  Voor All inclusive geldt vaak dat de bars en restaurants rond 22 uur sluiten of geld verlangen voor de drankjes.  Naast eten en drinken is vaak ook animatie of een avond programma inbegrepen. denk dan aan een dansavond met locale muziek of een speciale locale maaltijd.

Halfpension plus

Halfpension kennen we als ontbijt en diner, de plus betekent een gratis drankje bij beide maaltijden. Denk dan niet gelijk aan de duurste wijn van de kaart maar een beperkte keuze. In Duitsland betekend ook vaak dat het desert (koffie + gebak) inclusief is.

Vol pension plus

Drie maaltijden per dag, dus ontbijt, lunch en diner, de plus betekend dat bij het diner net als bij halfpension een gratis drankje wordt aangeboden. Het gaat meestal wel de huiswijn.  Ook hier weer gratis koffie met gebak in de namiddag.

All inclusive plus/premium/Ultra

Het lijkt wel een waspoeder reclame, maar het gaat toch echt over je vakantie,  in tegenstelling tot All inclusive krijg je bij bovengenoemde wel de keuze uit merk producten. Maar ook een gevulde minibar in je hotelkamer of gratis drankjes in een nabijgelegen club. Veel hotels bieden ook een gegarandeerde ligstoel, dat scheelt weer vroeg opstaan om je handdoekje alvast te leggen.

All inclusive soft/light

stel je hier niet te veel van voor, een eenvoudige buffet maaltijd, met een gratis glas frisdrank van bedenkelijke kwaliteit en misschien nog een kleinigheid tussen de middag.

Uit de beschrijvingen blijkt dus wel dat je van te voeren goed moet informeren wat je all inclusive vakantie werkelijk inhoud. Anders wordt het toch nog een erg prijzige en dure vakantie.

Comments

comments