Is bij “All inclusive” wel alles inclusief?

Eenmalig betalen en vervolgens eindeloos genieten van gratis drank, gratis snacks en gratis je buikje vol eten? Kan dat tegenwoordig nog wel? Dit jaar alleen al was het aanbod van de All inclusive vakanties ruim 54% van het totale aanbod aan vakanties. Vooral bestemmingen als Griekenland, Spanje en Turkije zijn beroemd, maar ook berucht vanwege het overweldigende All Inclusive aanbod wat je kunt vinden.

Veel hotels bieden all inclusive aan, maar is het ook wel alles inclusief? Ondertussen kent het thema namelijk diverse varianten van light tot pro, en van ultra tot de luxe. Één ding hebben ze allemaal gemeen, het beroemde polsbandje. We hebben alle varianten voor je op een rijtje gezet.

Check hier de beste All inclusive vakanties bij TUI

All inclusive

Diner is vaak in buffet stijl. Veel keuze vaak wel dezelfde gerechten. Vooral veel frites, salades en rijstgerechten. Weinig tot geen lokale gerechten en veel goedkoop vlees zoals varkensvlees en kip. De keuze uit alcoholische dranken is vaak beperkt tot de locale sterke drank en bieren, verwacht vooral geen merkproducten. Voor All inclusive geldt vaak dat de bars en restaurants rond 22 uur sluiten of geld verlangen voor de drankjes. Naast eten en drinken is vaak ook animatie of een avondprogramma inbegrepen. Denk dan aan een dansavond met lokale muziek of een speciale lokale maaltijd.

Halfpension plus

Halfpension kennen we als ontbijt en diner, de plus betekent een gratis drankje bij beide maaltijden. Denk dan niet gelijk aan de duurste wijn van de kaart maar een beperkte keuze. In Duitsland betekend ook vaak dat het dessert (koffie + gebak) inclusief is.

Vol pension plus

Drie maaltijden per dag, dus ontbijt, lunch en diner, de plus betekent dat bij het diner net als bij halfpension een gratis drankje wordt aangeboden. Het gaat meestal wel de huiswijn. Ook hier weer gratis koffie met gebak in de namiddag.

All inclusive plus/premium/Ultra

Het lijkt wel een waspoeder reclame. Maar het gaat toch echt over je vakantie, in tegenstelling tot All inclusive krijg je bij bovengenoemde wel de keuze uit merk producten. Maar ook een gevulde minibar in je hotelkamer of gratis drankjes in een nabijgelegen club. Veel hotels bieden ook een gegarandeerde ligstoel dat scheelt weer vroeg opstaan om je handdoekje alvast te leggen.

Hier vind je de beste Lastminutes bij Vakantie Discounter

All inclusive soft/light

stel je hier niet te veel van voor, een eenvoudige buffet maaltijd, met een gratis glas frisdrank van bedenkelijke kwaliteit en misschien nog een kleinigheid tussen de middag.

Uit de beschrijvingen blijkt dus wel dat je van te voren goed moet informeren wat je all inclusive vakantie werkelijk inhoud. Anders wordt het toch nog een prijzige en dure vakantie.Plaats een reactie