Last minutes: hoe je echt kunt besparen

We draaien er niet omheen, last minute vakanties zijn niet voor iedereen weggelegd. Je tenslotte adhoc beslissen of je weg kan of niet. Vaak is de keuze in accommodatie beperkt en zijn de reistijden eerder vervelend dat gemakkelijk. Maar voor iedereen die zich daar niet druk over maakt zijn lastminutes de ideale manier om voordelig op vakantie te gaan.

Een Lastminute is niet altijd goedkoop!

Uit een onderzoek van een Duits consumenten tijdschrift kwam naar voren dat een lastminute niet altijd goedkoop hoeft te zijn. Vooral als men de vroegboekkortingen en andere voordelen die men gebruikt om de reiziger aan het begin van elk jaar meerekent in de aanbiedingen. De prijsverschillen worden steeds kleiner en tijdens het onderzoek viel het op dat de lastminute prijs soms nog boven de prijs in januari lag (met de genoemde kortingen)

Is alles inclusief bij de Lastminute?

Bij een aantal aanbiedingen viel het op dat veel extraatjes die wel bij de reis zijn inbegrepen als men niet lastminute boekt zijn geschrapt in de lastminute aanbieding. Denk bijvoorbeeld aan het hotelontbijt,  een grotere kamer, maar ook de transfer van de luchthaven naar je hotel is vaak een snelle winstpakker voor de reisorganisaties.

Is een last minute reis minderwaardig?

Een vaak gehoorde opmerking is dat lastminute reizigers niet serieus genomen worden, je krijgt vaak de slechtste kamer van het hotel, Je wordt door de hostessen slecht geinformeerd over de “gratis”  extraatjes of je krijgt geen “korting”  op de excursies.  Bedenk goed dat ook een lastminute reiziger op de zelfde manier behandeld dient te worden als een vroegboeker, Je dient op een zelfde manier behandeld te worden en je hebt gelijke rechten. Neem dus altijd je reisbescheiden mee en vergelijk en neem met minder geen genoegen.

Lastminute reizen betekend flexibel zijn.

Maakt de reistijd, luchthaven van vertrek en je reisbestemming niet sterk vastgelegd dan is een lastminute reis perfect voor jou.  Je bespaart dan al op de toeslagen (andere luchthaven, drukke periode door schoolvakanties etc etc).  Het meest voordelig zijn kleine luchthavens zoals Rotterdam, Eindhoven maar ook over de grens in Duitsland.

Annuleren van een lastminute

Geld terug bij het annuleren van een lastminute? Dat kun je in de meeste gevallen vergeten. Dit kun je ondervangen door een annuleringsverzekering af te sluiten. Sluit deze verzekering niet af bij de aanbieder van de reis maar bij je eigen verzekering bijvoorbeeld.

vergeet je inentingen niet

Lastminute betekend dat je pas kort van te voren weet waar je naar toe gaat, hou dus rekening met eventuele inentingen. Voor de landen rondom de middellandse zee (zoals Turkije) kan een een inenting tegen Hepatitis A geen kwaad. Vlieg je verder richting Azië ga dan even langs je huisarts of een tropencentrum en laat je goed informeren.

 Plaats een reactie