Let op! extra controle vakantie Griekenland

Let op! extra controle vakantie Griekenland

Heerlijk zeg nu de grenzen weer open gaan verheug ik mij eigenlijk al op een lekkere Mythos op één van de griekse stranden met een schaaltje verse olijfjes en wat andere hapjes  Alleen wel even opletten voor vertrek.  Voordat je vertrekt moet je nog wel online invullen  wat doen anders wordt je weer teruggestuurd naar huis door de Griekse controleurs op de luchthavens.

Minstens 48 uur voordat vertrek dien je online de Passenger Locator Form (PLF) in te vullen. Alle internationale vakantieganger zijn verplicht dit formulier in te vullen en de e-mail mee te nemen. Dat kan als digitale versie op je mobiel of je mag het uitprinten. Ik zou voor het laatste kiezen aangezien het mobiele bereik niet op alle luchthavens in Griekenland even goed is en vaak bij de controles zoals deze overbelast raakt.

Hoe gaat de controle in Griekenland op Covid-19

Online vul je het formulier in (Engelstalig) daarin wordt best wel veel gevraagd, zoals je naam en adres, geboortedatum vluchtnummers en of je voorafgaand aan je vakantie ergens anders bent geweest.  Nadat je het formulier hebt ingevuld krijg je een e-mail terug met een bevestiging en meer informatie. Deze e-mail komt niet gelijk en controleer ook je spam-box regelmatig.

Deze e-mail beschikt over een QR-code deze wordt  bij  het uitstappen door een speciaal opgeleide medewerker van de luchthaven gescand en deze medewerker verwijst je dan op basis van de informatie door naar de uitgang of naar een medische post op de luchthaven.

De medische dienst stelt je waarschijnlijk wat medische vragen over het virus en neemt je temperatuur op. Indien er dan nog steeds medische  twijfels zijn krijg je een covid-19 test.

Tevens krijg je het verzoek om minimaal 36 uur in zelf-quarantaine te gaan op je hotelkamer.  Ga er vanuit dat dat ook gecontroleerd wordt door de plaatselijke veldwachters. Zodra de test negatief is wordt je gebeld en  mag je eindelijk echt vakantie gaan vieren.

Wil je de Passenger Locator Form (PLF)  alvast bekijken dan kun je terecht op de website van de Griekse overheid.

Zoek je nog een leuke lastminute naar Griekenland? Kijk dan dan hier!