Lufthansa cancelt ook 3000 vluchten

Niet alleen op Schiphol zijn de problemen met personeel groot. Tijdens de corona pandemie is op veel luchthavens flink gesneden in het personeelsbestand. Tijdelijke contracten werden niet verlengd en vast personeel werd verzocht een andere baan te zoeken. Nu de pandemie zo goed als voorbij is en iedereen weer op vakantie mag zijn grote problemen op alle grote luchthavens in Europa.

Vandaag maakte Lufthansa (volgens de Bild zeitung) bekent dat er naast de al 900 geannuleerde vluchten nog eens 2200 extra vluchten in Duitsland tijdens de zomermaanden geannuleerd worden. Deze vluchten vertrekken voornamelijk uit Frankfurt en München en zijn vooral in het weekeind.

Voor binnenlandse en Europese vluchten

Volgens een woordvoerder van Lufthansa betreft het voornamelijk binnenlandse vluchten en vluchten van en naar Europa. Vanzelfsprekend kijkt de maatschappij daarbij naar bestemmingen die tijdens de zomermaanden niet populair zijn. Ook kunnen mogelijk vluchten worden samengevoegd. Dit jaar vloog Lufthansa al met een Boeing 747 naar het onder Duitsers populaire Palma de Mallorca in plaats van een veel kleinere airbus of Boeing 737. In totaal zijn meer dan 25.000 vakantiegangers betroffen. Alle passagiers worden voortijdig geïnformeerd. Dus als je vertrekt met een Lufthansa vlucht naar je vakantiebestemming controleer dan je mailbox de komende tijd goed.

Of de low-budget dochter Eurowings de komende maanden vluchten cancelt, is nog niet bekend.