Onzin tips – Het is komkommertijd

Een collega blogger schreef gisteren al over de onzin die de Telegraaf vandaag wist te publiceren  over de perfecte vakantie voor ‘ons Nederlanders’ Dat de redacteur een dikke duim heeft blijkt uit alles want zelfs met een lekkere borrel achter de kiezen had ik deze onzin niet uit mijn toetsenbord gekregen.

Niet alleen de Telegraaf maakt zich schuldig aan dit soort onzin, ook het gerenommeerde reis magazine Columbus verzint de grootste onzin berichten of schrijft artikelen waarbij men er waarschijnlijk vanuit gaat het het IQ van de lezers nog lager is dan dat van een goudvis.

Ik citeer een stukje uit een artikel over bespaar en verdien tips, blijkbaar werkt deze redacteur in deeltijd bij Transavia, waar je voor die extra kilo’s de hoofdprijs moet betalen

hoe zwaarder de auto, hoe meer brandstof hij verbruikt.

Daar heeft de redacteur gelijk in, daar hoef je ook geen raketgeleerde voor te zijn, maar wat maakt een extra tasje van een kilootje of 10 nu werkelijk uit op de het totale brandstofverbruik? o,001%  of misschien nog wel minder. Volgend jaar schrijft deze redacteur dat je voordat je wegrijdt eerst even moet kijken hoe de wind staat, dat levert je aanzienlijk meer brandstofbesparing op dan een kilootje meer of minder meenemen.

De volgende quote gaat compleet tegen de eerste in:

Toegegeven: je rijdt misschien een beetje om, maar je bespaart een hoop als je tolwegen vermijdt.

Ja, we hebben zojuist door het ontbrekende koffertje van 10 Kg op de hele vakantie rit 2 liter benzine bespaart, vervolgens stuurt deze redacteur ons van de tolweg af en laat ons door dorpjes, bergpassen, en noem alles maar op waardoor je vooral niet opschiet  rijden. Met als gevolg, een stijgend brandstofverbruik. Want al dat optrekken en afremmen en die uren die je in de tweede versnelling achter een tractor zit tellen dubbel en dwars in je verbruik mee.

Verder wijdt het artikel nog even uit dat je het rustig aan moet doen, een auto verbruikt als je 100 km/h namelijk minder brandstof dan met bijv. 120 km/h daar heeft ze gelijk in.  Iets wat ik onmiddellijk toegeef. Echter als ik met 100 km/h over de Duitse autobahnen rijd ben ik een gevaar voor mijzelf en de overige weggebruikers.  De cruise control tip is wel handig die kan ik iedereen adviseren, maar ik neem aan dat iedereen die een cruise control systeem in zijn auto heeft deze ook gebruikt.

Dan kent het magazine nog een paar rubrieken met zogenaamde ‘upgrade trucjes’,  zo adviseert Columbus om een zakenhotel in het weekend te boeken, het hotel plaatst dan namelijk gasten in de luxe suites om indruk te maken. Yeah right, het hotel is van lotje getikt, de weekend tarieven liggen bij zakenhotels vaak al lager, en zou vervolgens dan de eerste de beste city tripper die suite die ruim 2 x zo groot is als een standaard kamer laten vervuilen?

Forget it.  Suites zijn vaak gebouwd op de bovenste etages van het hotel, als de suites niet gebruikt worden is het super eenvoudig om deze verdiepingen tijdens de weekenden af te sluiten en de klimaatbeheersing voor deze paar dagen uit te schakelen. Verder zijn de kosten voor het schoonmaken van een suite natuurlijk hoger dan die voor een standaard kamer.  Wil je toch kans maken op een suite dan is mijn tip:

Schrijf je in voor het loyalty programma van het hotel, je spaar dan punten voor elke euro die je hebt uitgegeven en daarmee wil een hotel stamgasten soms wel eens belonen met een upgrade.

Veel artikelen op de sites van travel magazines worden alleen geschreven met het doel generieke zoekwoorden te creëren, door schreeuwende koppen en onderwerpen die 90% van de Nederlanders aanspreken te gebruiken is de aandacht gelijk daar waar het wezen moet. Dat de inhoud van de berichten eigenlijk pure onzin is, is slechts bijzaak.

Ik sluit dit artikel af met de onderstaande quote van Cristóbal Colón,:

“The world is round”